- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Batalionul de Comando al Armatei Române începe recrutarea. Condițiile pentru a face parte din echipa trupelor speciale

29 Jan, 17:10 • Stefan Simion
Batalionul de Comando al Armatei Române face recrutări. Condițiile cerute pentru luptătorii din trupele speciale ale Ministerului Apărării Naționale.
Batalionul de Comando al Armatei Române începe recrutarea. Condițiile pentru a face parte din echipa trupelor speciale

Batalionul 53 Comando „Smaranda Brăescu” din Bacău caută să angajeze soldați și gradați profesioniști în specialitatea parașutiști-comando și în alte specialități. Procesul de selecție se derulează pe parcursul întregului an.

Batalionul de Comando al Armatei Române începe recrutarea

”Când a fost ultima oară când ai facut ceva special?!

Dacă îți dorești o carieră în cadrul Forțelor pentru Operații Speciale ale Armatei României, Batalionul 53 Comando „Smaranda Brăescu”, organizează recrutarea cetățenilor români cu aptitudini pentru încadrarea cu personal a posturilor de soldați și gradați profesioniști în specialitatea parașutiști-comando și în alte specialități, pe tot parcursul anului 2024”, se arată într-un comunicat al Unității Militară 01983 Bacău, Batalionul 53 Comando „Smaranda Brăescu”.

În Galeria Foto de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu luptători ai Batalionului 53 Comando „Smaranda Brăescu”.

Te mai poate interesa: Vor fi chemați rezerviștii în Armată? Oficial MApN: „Ultima ediție a planului privind verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare a fost aprobat în CSAT”

Batalionul 53 Comando "Smaranda Brăescu" din Bacău
Batalionul 53 Comando „Smaranda Brăescu” din Bacău

Condiții minime de participare

Cetățenie română și domiciliul stabil în România;
Vârsta între 18 ani împliniți la data începerii programului de instruire și cel mult 45 la data finalizării programului de instruire;
Absolvent al ciclului inferior liceal (10 clase);
Cunoștințe elementare de limba engleză;
Condiție fizică bună.
Informații suplimentare la sediul Batalionului 53 Comando ,,Smaranda Brăescu’’, Strada Gl. Ștefan Gușe, nr. 9, Bacău sau la telefon 0234 588 298.

Batalionul 53 Comando „Smaranda Brăescu” este încadrat cu luptători atent selecționați și antrenați, astfel încât să facă față efortului fizic și psihic prelungit, în medii solicitante, aceștia fiind capabili să opereze în condiții ostile. Modalitatea de operare a structurilor comando presupune inserție terestră, aeriană și în mediul maritim.

Ai mai putea citi pe acest subiect și: Admitere liceu militar 2024. MApN a publicat calendarul și etapele concursului

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult