- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Trei băuturi alcoolice de top produse de Pălincăria Transilvania, medaliate în cadrul prestigioasei competiții „Quintessence”

21 Feb, 17:14 • Stefan Simion
Trei băuturi alcoolice produse la Râșnov au reușit să devină faimoase în Ungaria. Este vorba despre două soiuri de țuică de struguri, de pălinca de vișine și vinarsul, care au fost premiate la prestigioasa competiție „Quintessence” din țara vecină.
Trei băuturi alcoolice de top produse de Pălincăria Transilvania, medaliate în cadrul prestigioasei competiții „Quintessence”

Renumitele băuturi alcoolice românești au primit medaliile de aur – țuica de struguri soi Chardonnay, argint – pălinca de vișine și bronz – țuica de struguri soi Muscat Ottonel și vinarsul, scrie bizbrasov.ro

Băuturi alcoolice produse de Pălincăria Transilvania, medaliate în cadrul competiției „Quintessence”

Distileria din Râșnov aparține lui Grigoraș Guiman și lui Virgil Asan-Mic și a fost înființată în 2014. Cele două familii, Guiman și Asan-Mic sunt legate de o prietenie de peste trei decenii.

băuturi alcoolice

În prezent, au ajuns la o producție anuală de 6.000 – 7.000 de litri de pălincă autentică, țuică sau vinars. Produsele sunt certificate în conformitate cu exigențele în domeniu la nivelul Uniunii Europene și înregistrate ca produse tradiționale fiind apreciate de criticii în domeniu și la alte competiții de profil din lume.

Pălinca râșnovenilor care a fost apreciată cel mai mult la nivel internațional este cea de gutui, care a fost medaliată la una dintre cele mai prestigioase și relevante competiții de băuturi spirtoase din lume, London Spirits Competition din Anglia. Alte zeci de medalii au fost obținute cei doi antreprenori la diverse competiții derulate în Ungaria.

Citeste si Oltenii și moldovenii au pus România pe locul 2 în topul consumului de alcool la nivelul Uniunii Europene, în 2023: „Aici băutura-i temelie și mâncarea fudulie”

Această afacere de familie oferă o experiență deosebită iubitorilor de palincă din întreaga regiune, și nu numai.

Quintessence este un concurs de distilate din Ungaria la care participă producători individuali și firme specializate în producția de distilate din țările Europei Centrale și de Est, inclusiv din România.

Cum se produce tăria la Pălincaria Transilvania

La Pălincaria Transilvania, băuturile se produc în mod tradițional, la foc cu lemne, doar distilate din fructe. Producătorii folosesc în principal fructele din zonă – mere, pere, prune – dar fără a se limita la acestea.

Rețetele folosite pentru obținerea băuturilor sunt moștenite din moși strămoși, transmise și perfecționate din generație în generație.

Atenția producătorilor este îndreptată spre păstrarea tradiției și gustului. Produsele sunt maturate în butoaie de stejar, la temperatură și umiditate constantă, în întunericul beciului, până când devin distilate mature, echilibrate, subtil condimentate, elegante și fructate. Urmează îmbutelierea, etichetarea, dopuirea și capișonarea manuală, potrivit prezentării de pe site.

Citeste si Arabia Saudită a deschis primul magazin de alcool din istoria sa. Vor avea acces la cumpărături doar anumite persoane

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult