- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BCR introduce o nouă funcție! Cum poți accesa bani europeni 100% online

17 Apr, 22:34 • Fundeanu Madalina
George SmartEU, noua funcție lansată de BCR. Companiile din România pot accesa acum bani europeni nerambursabili 100% online.
BCR introduce o nouă funcție! Cum poți accesa bani europeni 100% online

Finanțări europene nerambursabile pentru firme. Banca Comercială Română (BCR) lansează George SmartEU, o nouă funcție prin care companiile din România pot accesa bani europeni nerambursabili 100% online, conform informațiilor prezentate de Wall-Street.ro.

George SmartEU, noua funcție lansată de BCR

George SmartEU îți oferă informații în doar câteva minute despre toate programele de finanțare disponibile pentru afacerea ta, prin introducerea codului CAEN în aplicație.

„George SmartEU lămurește că fondurile europene nu sunt un labirint. Am creat această platformă pentru a împrieteni toți antreprenorii români cu fondurile europen”, transmite Sergiu Manea, CEO BCR.

Finanțări europene nerambursabile pentru firme: Ce oferă George SmartEU

  • garanție FNGCIMM de până la 90%​
  • Comision zero de risc și administrare ​
  • Linie de credit de până la 5 milioane lei pentru capital de lucru, cu perioadă de acordare a garanției de maximum 36 de luni.​
  • Credite de investiții de până la 10 milioane de lei, cu perioadă de acordare a garanției de maximum 72 de luni​
  • sprijin din partea experților BCR

George SmartEU este ușor de accesat direct din aplicația George.

Citește și: Ghid ANAF 2024. Detalii importante pentru românii care își închiriază locuințele și alte proprietăți

BCR
BCR

„Am să vorbesc despre două mari umbrele şi e vorba de Politica de Coeziune şi de NextGen (Fondurile NextGenerationEU – n. r.). Dacă reuşim să absorbim aceşti bani pe care îi avem în Cadrul Financiar Multianual 2021 -2027 ce facem?

Adăugăm la Produsul Intern Brut în următorii ani puţin peste 2%, dar cel mai important lucru este că reuşim să creştem potenţialul de creştere al României prin prisma Produsului Intern Brut cu 1% permanent.

Dacă vom face acelaşi lucru prin NextGenEu, parte din NextGenEu este PNRR, ca să fie mai uşor de ţinut minte, iarăşi, creştem potenţialul de creare a Produsului Intern Brut cu 1% încă o dată.

Acesta ce înseamnă? Că dacă forţez şi spun o poveste foarte, foarte frumoasă, lucrurile nu stau chiar aşa, dar suma aritmetică ar arăta cam în felul următor: în loc de un potenţial de 3,5% de creştere pe care îl are România astăzi, am vorbi de un potenţial probabil în jur de 5 – 5,5%.

De acolo şi până la 7,21% cât este necesar pentru a dubla Produsul Intern Brut în următorii 10 ani nu mai e un pas aşa de mare”, a declarat Manea.

El a mai explicat că George SmartEU ajută antreprenorii „demistificând şi demitizând” fondurile europene.

Potrivit BCR, prin introducerea George SmartEU, banca facilitează accesarea de granturi şi instrumente financiare pentru afacerile din România şi oferă un portofoliu integrat de soluţii şi servicii pentru companiile care vor să crească sustenabil şi să-şi valorifice iniţiativele.

Vezi și: Cele mai bune sfaturi financiare pentru cei trecuți de 30 de ani. Așa vei putea economisi mai mult