- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Beneficii pentru anumiți angajați. Se dau bani începând cu septembrie 2025

12 Jan, 14:12 • Bumbeneci Diana
Beneficii pentru anumiți angajați. Se dau bani începând cu septembrie 2025.
Beneficii pentru anumiți angajați. Se dau bani începând cu septembrie 2025

Noi beneficii pentru angajați. Potrivit măsurilor stabilite la finalul anului trecut, cu privire la cheltuielile publice, profesorii vor beneficia de bani pentru transport. Banii se acordă începând cu anul școlar 2025-2026.

Sprijin pentru angajații din România

OUG 115/2023, adoptată la finalul anului precedent, aduce asupra sa măsuri fiscale și bugetare menite să consolideze finanțele publice și să combată evaziunea fiscală.

Dat fiind faptul că această ordonanță amână punerea în aplicare a prevederilor din Legea 198/2023 referitoare la finanțarea cheltuielilor de transport pentru profesorii care fac naveta între domiciliu și locul de muncă, aceștia vor primi compensații abia din toamna anului următor.

Vezi și: Calcule. Ce salariu ar trebui să ai dacă vrei să cumperi un apartament cu 2 sau 3 camere în rate

Angajați
Angajați

Luând în considerare ultimele modificări ale Legii 198/2023, finanțarea de bază va fi asigurată din bugetul de stat pentru costurile de transport ale personalului din învățământul preuniversitar care nu deține locuință în localitatea unde își desfășoară activitatea, la începutul anului școlar 2025-2026 (art. 127).

Noua finanțare de bază are ca scop asigurarea desfășurării normale a procesului educațional la nivel preuniversitar, în conformitate cu standardele naționale stabilite în legislația actuală din domeniul învățământului.

Prin intermediul unui proiect de lege propus în toamna anului trecut, această măsură ar putea fi extinsă pentru a include și inspectorul școlar general sau cel general adjunct, din cadrul unei direcții județene de învățământ, cu condiția ca aceștia să nu aibă o locuință în localitatea unde lucrează, notează legestart.ro

Poți citi: „Comoara” de 7 miliarde de euro pusă în joc pentru 100.000 de români. Anunțul AFIR

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult