- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bilet unic pentru mai mulți operatori! Vești inedite pentru românii care circulă cu trenul

15 Mar, 21:08 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru românii care circulă cu trenul! Se ia în calcul un nou sistem de plată, prin intermediul căruia românii să achiziționeze un bilet unic pentru mai mulți operatori.
Bilet unic pentru mai mulți operatori! Vești inedite pentru românii care circulă cu trenul

Bilet unic pentru călătorii cu trenurile din România. Românii care călătoresc cu trenul vor putea cumpăra un singur bilet pentru mai mulți operatori. În acest caz, persoanele ar trebui să știe că este vorba despre rutele pentru care se schimbă mai multe trenuri, care aparțin mai multor firme.

Bilet unic pentru tren

Mai exact, românii care circulă cu trenul vor avea parte de o nouă schimbare, astfel că se va elibera un singur bilet de tren pentru mai mulți operatori feroviari. De când urmează să fie lansat sistemul. Noul beneficiu va permite călătorilor de tren să cumpere un singur bilet, valabil pe rutele pe care circulă mai mulți operatori feroviari.

Vezi și: CFR va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Timișoara. Au fost alocați 424 milioane de lei prin PNRR

Bilet unic CFR
Bilet unic CFR

„Viitorul client poate să își cumpere bilet printr-o singură interfață, nu trebuie să mai fac încă un pas pe internet să aflu care este site-ul fiecărui operator, zona sa de cumpărare”, a declarat Ștefan Roşenu, președinte ARF.

Această măsură face parte dintr-un proiect de îmbunătățire a sistemului de cumpărare a biletelor de tren în România, cu scopul de a moderniza sistemul feroviar. Sistemul urmează să fie lansat în curând. Biletul unic integrat va permite călătorilor să ajungă de la o destinație la alta și tot așa doar cu un singur bilet, însă ce nu s-a luat în calcul este faptul că trenurile în România întârzie foarte mult, iar din acest motiv călătorii pierd celelalte legături din gări.

Proiectul este unul destul de interesant, în condițiile în care cuprinde o aplicație specială prin care se vor cumpăra biletele îîn online. Această măsură le va permite și pensionarilor, studenților, elevilor sau veteranilor să o acceseze. Tot ce trebuie să facă călătorii este să introducă în aplicație datele personale. Noile măsuri în România sunt testate și vor urma să fie lansate în această primăvară.

Tot pe acest subiect: După o pauză de 8 ani, CFR a reintrodus trenurile Intercity. Cu ce viteză ar trebui să circule acestea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult