- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Timișoara. Au fost alocați 424 milioane de lei prin PNRR

19 Jan, 23:33 • Bumbeneci Diana
După ce Aeroportul din București a realizat o conexiune feroviară cu Gara de Nord, urmează și ca Aeroportul Timișoara să aibă propria conexiune cu Gara din Municipiu. Banii din din PNRR, iar prima fază a proiectului a fost aprobată.
CFR va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Timișoara. Au fost alocați 424 milioane de lei prin PNRR

Un nou pas important pentru Timișoara! CFR Infrastructură va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, un proiect finanţat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul este în valoare de aproximativ 424 milioane de lei, a anunţat joi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

CFR va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Timișoara

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara este al treilea aeroport din România după numărul de pasageri, deservind o populație de 2,5 milioane de locuitori. Începând cu 6 ianuarie 2003, aeroportul poartă numele inventatorului român Traian Vuia, născut în județul Timiș, iar autoritățile au făcut tot posibilul să modernizeze acest spațiu destinat transportului aerian, în condițiile în care zilnic sunt sute de persoane care aleg zboruri către destinații interne și externe.

Te mai poate interesa și: 22 de milioane de euro pentru Aeroportul Timișoara. Grindeanu: „Cea mai importantă investiție din istorie. Acest Terminal să fie unul pentru plecări în Schengen”

 

Gara Timișoara
Gara Timișoara

„Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara! CFR Infrastructură va derula acest proiect în valoare de aproximativ 424 milioane de lei (cu TVA), finanţat prin PNRR. Lucrările vor dura 22 luni, perioadă în care vor fi modernizaţi 5,2 km şi vor fi construiţi alţi 5 km noi de linie de cale ferată”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Oficialul de la Ministerul Transporturilor a mai explicat că pe întregul traseu, care va fi electrificat, se vor mai construi cinci podeţe şi 930 de metri de peron.

„Această linie de cale ferată va permite transportul pasagerilor între Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara şi Municipiul Timişoara şi va asigura inclusiv legătura cu alte oraşe din România”, a subliniat şeful de la Transporturi pe pagina de socializare.

Ai mai putea citi și: Timișoara a devenit oficial Capitală Europeană a Culturii. În 2023, orașul ocupă acest loc alături de alte două localități din Grecia și Ungaria

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult