- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Black Friday la carne. Carnea de porc este azi printre cele mai căutate produse în magazinele online din România

10 Nov, 12:33 • Bumbeneci Diana
A început Black Friday 2023, iar carnea de porc este printre cele mai căutate produse, în magazinele online din România. Românii caut tot mai multe oferte pentru iarnă.
Black Friday la carne. Carnea de porc este azi printre cele mai căutate produse în magazinele online din România

A început Black Friday 2023, însă românii nu se uită, ca de obicei, după electrocasnice, ci și după alimente. Numai pe una dintre cele mai mare platforme de shopping online, sunt pregătite trei milioane de oferte, iar carnea este produsul zilei la mare căutare.

Bătaie pe produsele din carne, cu ocazia Black Friday

Până la ora 8:00, pe cea mai mare platformă de shopping online, deja au facut cumpărături peste 130.000 de români. Valoarea totală a comenzilor a trecut de 165 de milioane de lei.

Media reducerilor este, la ediția din acest an, de 35-40%, însă discount-urile pot ajunge și la 75%. Comercianții s-au pregătit timp de 10 luni pentru Black Friday 2023, ziua în care speră să aibă vânzări cât într-o lună întreagă.

Vezi și: eMAG anunță cele mai mari oferte la Black Friday. iPhone 13 la 2000 de lei, televizoare la maxim 700 de lei și alte oferte unice. Lista prețurilor

carne
carne

Conform căutărilor înregistrate până la această oră, televizoarele smart sunt pe primul loc, în topul preferințelor, urmate de electrocasnice mici, în special espressoare, îmbrăcăminte, încălţăminte şi telefoane mobile, însă și alimentele sunt extrem de căutate în acest an.

La mare căutare sunt şi produsele de îngrijire personală, ofertele pentru bilete de avion, vacanțe, tratamente de remodelare corporală, dar şi carnea de porc.

Se pare că cererile astăzi la capitolul alimente au foarte multă legătură cu carnea de porc, având în vedere că sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, iar consumul de carne se dublează, prin prisma pregătirii numeroaselor bucate tradiționale. Cei mai mulți români aleg să cumpere carnea încă de pe acum și să o congeleze, asta de teama prețurilor crescute din perioada următoare.

În prezent, un kilogram de carne de porc a ajuns să coste și 30 de lei. Prețul unui kilogram de porc la viu la crescători variază între 9,20 și 9,50 lei, iar prețul este mult mai mare pentru porcii din rasa Mangalița, între 30 și 35 lei pe kilogram. Când crescătorii vând porci sacrificați și tranșați, prețul depășește 25 lei pe kilogram. Vânzările au scăzut cu 25% față de anul trecut și se estimează că vor crește și mai mult în luna decembrie.

Ai mai putea citi: Lidl, oferte de nerefuzat de Black Friday 2023. Lista cu produse extrem de ieftine

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult