- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bonuri pentru benzină şi motorină! Ce români pot beneficia de acest ajutor de la stat

30 Jan, 08:19 • Fundeanu Madalina
Statul oferă bani sub formă de bonuri pentru benzină și motorină pentru o categorie de români! Care sunt condițiile de eligibilitate.
Bonuri pentru benzină şi motorină! Ce români pot beneficia de acest ajutor de la stat

Statul oferă bani românilor, sub formă de bonuri, pentru benzină și motorină. Posibilitatea de a primi aceste carduri electronice de carburant este deschisă doar pentru anumite categorii de persoane, conform informațiilor relatate de Antena 3 CNN. Află din acest articol care sunt condițiile de eligibilitate.

Statul oferă bani românilor sub formă de bonuri pentru benzină și motorină

Tranzacționarea acestor bonuri și a cardurilor de carburant în format electronic este complet interzisă. Nerespectarea acestei reguli poate implica amenzi semnificative, ajungând la sume de până la aproximativ 50.000 de lei, aplicabile începând cu data de 22 februarie 2024.

De asemenea, distribuitorii de carburanți care refuză fără justificare să accepte aceste bonuri valorice electronice se pot expune unor sancțiuni severe, cu mențiunea că există circumstanțe în care refuzul poate fi considerat justificat.

Te-ar putea interesa și: CFR se înnoiește cu 16 locomotive! Alstom va livra prima locomotivă nouă „TRAXX” peste 24 de luni. Contractul se ridică la 760 de milioane de lei

bonuri carburanți
bonuri carburanți

Categoria de români care pot beneficia de acest ajutor de la stat

Persoanele cu dizabilităţi

vor primi carduri electronice de carburant pentru transport, cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant fiind în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.

Hotărârea de Guvern reglementează modalitatea de decontare a carburantului și acordare a bonurilor de carburant, atât pe suport hârtie, cât și electronic.

Este important de menționat că aceste măsuri au fost luate pentru a asigura că beneficiile destinate persoanelor cu handicap sunt folosite în scopul pentru care au fost create, respectiv asigurarea accesului la transport interurban gratuit.

„Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant şi/sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.

Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hârtie şi decontării bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu condiţia ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori însoţitorului”, se precizează în document.

Vezi și: Ministrul Economiei, despre creșterea taxelor și impozitelor. Decizia anului 2024, după propunerile FMI