- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bucureștenii din Sectorul 1 vor primi ajutoare între 1.000 și 3.000 de lei pentru plata facturilor la energie

25 Nov, 20:32 • Cornel Ghimeșan
Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1 a adoptat, în ședința de vineri, un proiect de hotărâre privind acordarea unor stimulente între 1.000 şi 3.000 de lei pentru plata facturilor la energie, cetățenilor din sector.
Bucureștenii din Sectorul 1 vor primi ajutoare între 1.000 și 3.000 de lei pentru plata facturilor la energie

Astfel, locuitorii din Sectorul 1 al Capitalei vor primi din partea primăriei stimulente între 1.000 şi 3.000 de lei pe gospodărie, care îi va ajuta să își acopere nevoile energetice în sezonul rece 2022-2023, potrivit Agerpres.

Citește și Deşi nu are bani să ridice gunoaiele, Clotilde Armand insistă să acorde „tichete anticriză” de 1.000 de lei: „Am pus în dezbatere publică regulamentul privind acordarea tichetului”

În ciuda primarului Clotilde Armand, hotărârea a fost adoptată cu amendamente depuse de consilierii locali din partea PNL şi PSD Sector 1.

Conform unuia dintre amendamentele depuse de consilierii PSD și PNL, se aprobă măsuri destinate asigurării nevoilor energetice şi eficientizării consumului de energie în gospodăriile din sectorul 1, în sezonul rece 2022-2023, sub forma unor stimulente financiare pentru: ajutoare pentru încălzire, plata facturilor la serviciile destinate asigurării nevoilor energetice minimale pentru iluminat, încălzire optimă a locuinţei pe timp de iarnă, susţinerea facilităţilor de gătit şi asigurarea apei calde în locuinţă; achiziţionarea în cadrul locuinţei de echipamente eficiente din punct de vedere energetic necesare pentru iluminarea, răcirea, încălzirea şi asigurarea apei calde de consum pentru înlocuirea aparatelor de uz casnic depăşite din punct de vedere tehnic cu unele eficiente din punct de vedere energetic; achiziţia de produse şi servicii în vederea creşterii performanţei energetice a clădirilor ori pentru conectarea la surse de energie a locuitorilor Sectorului 1.

Stimulentele financiare vor fi împărțite în funcție de venit

Un alt amendament menționează că se acordă stimulente financiare de 3.000 de lei pe gospodărie, dacă venitul pe membru de familie este până la pragul maxim al salariului minim net pe economie. În cazul celor cu venit pe membru de familie între salariul minim şi cel mediu net pe economie se vor da stimulente de 2.000 de lei pe gospodărie, iar dacă veniturile lor pe membru de familie sunt peste salariu mediu net pe economie se vor acorda 1.000 de lei pe gospodărie.

Inițial, proiectul a prevăzut ca valoarea tichetelor anti-criză energetică să fie de 1.000 de lei pentru fiecare cetăţean din Sectorul 1, hotărârea de astăzi a nemulțumit-o pe clotilde Armand care nu a ratat ocazia să lanseze atacuri la adresa consilierilor locali PNL și PSD.

„Proiectul privind tichetele anticriză a trecut de votul Consiliului Local al Sectorului 1 cu 25 voturi pentru şi o abţinere. PNL&PSD au adus modificări prin amendamente. Amintesc că tot ei au spus într-o conferinţă de presă comună susţinută azi dimineaţă că acest proiect este mită electorală. Acum au votat pentru aşa-zisa mită. Iată ipocrizia uselistă în forma ei deplină, iată cum s-au făcut de râs singuri”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Citește și Într-un sector cu mulți pensionari și oameni cu venituri medii, Ciucu vrea să instaleze 150 de staţii de încărcare a maşinilor electrice. Valoarea investiţiei: peste 10 milioane de lei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult