- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă și căldură! Peste 1.000 de blocuri vor fi afectate în pragul iernii

20 Nov, 19:34 • Cornel Ghimeșan
Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă și căldură chiar în pragul iernii. Peste 1.000 de blocuri din Capitală nu au avut luni nici apă caldă și nici căldură în timp ce afară temperaturile abia dacă au atins 10 grade Celsius.
Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă și căldură! Peste 1.000 de blocuri vor fi afectate în pragul iernii

Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă și căldură! Autoritățile anunță că numărul avariilor la rețea au crescut cu cinci ori mai mult față de săptămâna trecută.

Citește și Problemele cu apa caldă în București continuă. Sute de blocuri din Capitală sunt avariate. A cui este vina?

Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă și căldură!

În timp ce primarul general promite o iarnă mai ușoară față de cea precedentă, șantierele au împânzit Bucureștiul, doar că nu lucrează nimeni, spre disperarea oamenilor care încă mai speră că vor avea căldură în sezonul rece.

„Va fi puțin mai bine decât iarna trecută”, a declarat recent primarului general al capitalei, Nicușor Dan, care le-a promis bucureștenilor că se vor face investiții masive în sistemul de termoficare al capitalei.

Bucureștenii nu mai cred în promisiunile edilului și spun că se așteaptă la ce este mai rău pentru următoarele luni.

„Seara ori e călâie, ori nu e deloc apă caldă. Am încercat mai des să-mi fac duș dimineața și m-am mai spălat și cu apă rece când era temperatura afară mai ok, dar dacă e cum e acum, mai fierbem și apă”, a declarat un cetățean, potrivit Antena3CNN. 

Locuitorii Capitalei tună și fulgeră pentru că de la alimentarea instalației cu agent termic, numărul avariilor a crescut de la o zi la alta. Aceștia spun că în continuare țevile cedează, însă reparațiile întârzie să apară.

Săptămâna trecută existau puțin peste 200 de blocuri fără apă caldă și căldură în București, însă, în doar 7 zile numărul avariilor au crescut de cinci ori mai mult.

În cursul zilei de luni, 1.300 de blocuri aveau probleme cu livrarea agentului termic, însă nu doar cetățenii se confruntau cu această problemă, ci și instituțiile statului.

După ce a aflat că în 2023, primăria nu a deschis niciun șantier din cele planificate pentru acest an, Fundația Facias a deschis o acțiune împotriva primarului general.

„Practic nu s-a făcut mare lucru, nu s-a încheiat și nu s-a finalizat ce trebuia făcut iarna trecută. Nu au început nicio lucrare planificată pentru 2023”, a declarat Florian Mihăileanu, avocat Facias.

În cursul zilei de luni cele mai multe avarii au fost înregistrate în Sectorul 3.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult