- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bugetul Capitalei a fost adoptat după 4 încercări. Cum se vor împărți banii în București

22 Mar, 16:33 • Adrian Popovici
După patru voturi în Consiliul General a fost adoptatbugetul Capitalei. Printre amendamentele incluse în ultima variantă a bugetului se numără și cele legate de creșterea subvențiilor la căldură și STB.
Bugetul Capitalei a fost adoptat după 4 încercări. Cum se vor împărți banii în București

După mai multe contorverse, dezbateri, la care s-au adăugat patru sesiuni de vot în Consilul General, bugetul Capitalei a fost adoptat. După cum au transmis reprezentanții PSD și PNL din această instituție au anunțat că ei au fost cei care au convocat ședința în care s-a adoptat, în cele din urmă, bugetul Capitalei, transmite Antena 3 CNN.

În plus, după cum au mai transmis consilierii generali din cele două partide amendamentele pe care le-au adus la bugetul Capitalei au rolul de a duce banii banii Primăriei Capitalei „către proiecte serioase, nu doar pentru evenimentele pe care primarul general le pregătea pentru campania electorală”.

„Am avut o discuţie cu liderii consilierilor PNL şi PSD, ca să ne armonizăm pe această şedinţă din 22 martie. Ei mi-au spus ce au de gând să facă şi care e modificarea la bugetul Capitalei pe care vor să o propună. Sunt în contact cu Direcţia Economică din Primărie, ca lucrurile să se întâmple şi pe 22 martie, după cum au spus ei, o să avem un buget, în sfârşit”, a transmis Nicușor Dan, primarul general joi, 21 martie.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, declarații de ultim moment despre alegerile locale

Bugetul Capitalei a fost adoptat după 4 încercări. Foto arhivă

Reacția candidatului PSD-PNL după ce a fost adoptat bugetul Capitalei

La scurt timp după ce informațiile despre bugetul Capitalei au ajuns în spațiul public, Cătălin Cîrstoiu, candidatul Coaliției PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Generală a transmis un mesaj:

”Salut decizia reprezentanților PSD și PNL, din Consiliul General al Capitalei, de a aproba bugetul Capitalei. Le mulțumesc că au dat curs propunerii mele de a debloca această situație, mai ales ca am lucrat împreună cu dânșii la setul de amendamente care au fost aprobate azi. Consider că proiectele bucureștenilor nu trebuie să fie întârziate din cauza campaniei electorale.

Votul de azi din Consiliul General ne arată de ce e important ca viitorul primar general să aibă susținerea principalelor forțe politice. Asta îmi dă încredere că voi putea accelera dezvoltarea Capitalei, într-un ritm mai rapid, pe care mi-l doresc de multă vreme, la fel ca toți bucureștenii!”.

La ce consens au ajuns PSD și PNL pentru bugetul Capitalei?

După cum a transmis Cătălin Cîrstoiu, printre amendamentele care au fost votate astăzi pentru bugetul Capitalei se numără: creșterea bugetului pentru acoperirea subvenției STB cu de 200 milioane de lei și o creștere similară în cazul subvenției la căldură.

În plus, bugetul Capitalei va include și suplimentarea bugetului DGASMB cu 150 mil pentru acoperirea parțială a datoriei înregistrate la plata stimulentelor pentru persoanele cu dizabilități până la nivelul lunii iunie a anului 2023, și alocări de câte 25 de milioane de lei pentru „Banca de alimente” și finanțarea blocului social de pe Bd. Ghencea.

De asemenea, în bugetul capitalei vor fi prevăzute și sume suplimentare pentru elaborarea PUZ-ului și documentația pentru exproprierea obiectivului „Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești”.

Citește și: Ce spune Nicușor Dan despre candidatura la Primăria Capitalei și alianțele care se fac înainte de alegeri