- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

LIVE. Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, declarații de ultim moment despre alegerile locale

21 Mar, 21:03 • Adrian Popovici
Liderii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, l-au prezentat miercuri pe candidatul comun al coaliţiei, medicul Cătălin Cîrstoiu, directorul Spitalului Universitar din Bucureşti.
LIVE. Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, declarații de ultim moment despre alegerile locale

Cătălin Cîrstoiu a dat asigurări că își va întrerupe activitatea sa de medic pentru a se putea dedica în întregime campaniei electorale pentru București. El a subliniat și faptul că decizia de a candida a fost discutată și luată împreună cu familia sa.

Candidatul PSD-PNL a oferit o serie de detalii și despre discuția pe care avut-o cu nașul său, Traian Băsescu, despre candidatura sa. Acesta a explicat faptul că fostul președinte i-a oferit o serie de „argumente personale” împotriva unei astfel de decizii, subliniind faptul că acesta a i-a recomandat să fie apropriat de familie.

În ceea ce privește asocierea cu fostul președinte, Cătălin Cîrstoiu a explicat că nu îl deranjează faptul că acesta a declarat că îl sprijină pe Nicușor Dan și a subliniat că „tranșeele politice” ale fostului președinte nu sunt ale sale.

Atunci când a fost anunțat candidat al coaliției, Cătălin Cîrstoiu a comparat Bucureștiul cu un pacient în stare gravă. Pornind de la această comparație, el a explicat faptul că este nevoie de o viziune unitară asupra Capitalei și că, dacă ajunge primar, vrea să propună un proiect unitar la care să adere toți primarii de sector. El a explicat că vrea să colaboreze cu toți, indiferent de culoarea lor politică.

Cîrstoiu a vorbit despre Gabriela Firea și a explicat că în ciuda faptul că a pierdut cel de al doilea mandat, ea avut un mandat bun în care a început o serie de proiecte „bune”.

Ce spune Cătălin Cîrstoiu despre traficul din București?

Una dintre problemele fundamentale ale Bucureștiului este traficul după cum explică Cîrstoiu. Acesta a făcut trimitere la un studiu japonez făcut asupra capitalei în timpul lui Adrian Videanu și a explicat faptul că este necesară implementarea cât mai extinsă a indicațiilor legate de semafoarele inteligente.

Una dintre măsurile pe care Cîrstoiu le propune este legată de eliberarea benzilor ocupate de mașini și mutarea acestora în parcări subterane.

Făcând trimitere la Nicușor Dan și la procesele pe care acesta le-a intentat în cazul PUZ-urilor, Cătălin Cîrstoiu a explicat faptul că va veni la Primăria Capitalei cu o echipă care să îl ajute să ia decizii. Acesta a explicat că publicul îl percepe pe actualul primar ca fiind lipsit de dinamism și a recunoscut meritele acestuia legate de schimbarea infrastructurii subterane din București.

În ceea ce privește problema termoficării, Cîrstoiu a explicat că este de acord cu fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica, susținând faptul că în acest fel ar putea să scadă prețul gigacaloriei.

Poluare, de asemenea, se numără și printre preocupările pe care le-a numit și Cîrstoiu. Acesta a explicat că aceasta două mari surse: interne, făcând trimitere la traficul din oraș; la care se adaugă sursele externe, făcând trimitere la arderile de deșeuri din jurul Capitalei. El a explicat că își dorește parteneriate prin care să țină sub control activitățile ilegale. În plus, el a pus accentul pe transportul public și pe folosirea banilor europeni pentru reducerea noxelor.

În ceea ce privește proiectele predecesorilor săi, Cătălin Cîrstoiu a explicat că sunt multe proiecte importante pentru București care trebuie „resuscitate” sau continuate. El a făcut trimitere la o serie de proiecte începute de către Sorin Oprescu și Gabriela Firea pe care le vrea finalizate.

„Îmi spuneau primarii de sector că nu au avut discuții cu Primarul General! Îmi spunea premierul că nu a discutat cu Primarul General… Cu domnul Nicușor Dan am avut o singură dată o comunicare mai intensă.”

Știrea inițială.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul propus de coaliția PSD-PNL pentru Primăria Generală a dat un interviu pentru România TV.

Candidatul coaliției de guvernare pentru Primăria Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu, a declareat recent că, deşi în acest moment nu apare în sondajele de opinie, este convins că va fi primar general. Directorul Spitalului Universitar Bucureşti a explicat faptul că nu este surprins că nu apare în sondaje, dar este sigur că activitatea sa de până acum vorbește de la sine.

„Eu am intrat de acum într-o expunere de motive. Au fost idei, dar răspunsul final al meu a fost acum 2-3 zile. Cred că această coaliţie poate genera ceva bun pentru Capitală şi sunt ferm convins că voi fi primar. Toţi cetăţenii vor alt primar şi vor un primar care să mai fi condus ceva înainte. Sunt aproape 100.000 de pacienţi care vin să îşi găsească alinarea la Spitalul Universitar, sunt oameni din sistem care mă ştiu şi ştiu ce probleme am rezolvat, atât la Spitalul Universitar, cât şi la Facultatea de Medicină”, a declarat Cîrstoiu.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu, declarațiile momentului după ce a fost desemnat candidatul coaliției PSD-PNL pentru Primăria Capitalei