- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bursa locurilor de muncă a oferit azi 33.000 de joburi pentru absolvenți

14 Oct, 17:03 • Bumbeneci Diana
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a organizat bursa pentru absolvenți. Zeci de mii de locuri de muncă au fost prezentate tinerilor.
Bursa locurilor de muncă a oferit azi 33.000 de joburi pentru absolvenți

Peste 33.000 locuri de muncă au fost oferite astăzi la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Bursa a fost organizată la finele acestei săptămâni de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Tinerii au fost selectați în vederea încadrării mai mult de 4.400 de absolvenți.

Bursa locurilor de muncă a oferit zeci de mii de noi joburi

Conform unui comunicat transmis astăzi, 1.758 agenți economici au răspuns invitației Serviciului Public de Ocupare, aceștia oferind locuri de muncă în sectoare precum comerț cu amănuntul, restaurante și alte activități de alimentație, depozitarea și activități auxiliare pentru transport, comerț cu ridicata, prelucrarea lemnului, lucrări speciale de construcții etc.

Mai mult, conform informării Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, nu mai puțin de 19.396 persoane au participat la această acțiune, dintre care 9.531 absolvenți de învățământ.

„Au fost selectați în vederea încadrării 4.439 absolvenți, cei mai mulți fiind din județele Iași (692), Timiș (507) și Hunedoara (284). De asemenea, 208 absolvenți, dintre care 25 cu studii superioare, au fost încadrați pe loc” se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, principalele meserii în care au fost încadrați absolvenții fără studii superioare sunt: bucătar, croitor, lucrător comercial, vânzător, lucrător gestionar, manipulant mărfuri, agent securitate.

Mai poți citi: AFM anunță programul „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare”

Bursa locurilor de muncă a oferit azi 33.000 de joburi pentru absolvenți
Bursa locurilor de muncă a oferit azi 33.000 de joburi pentru absolvenți

Cât despre absolvenții cu studii superioare, la acest eveniment au fost angajați ingineri în diferite ramuri de activitate, economiști, programatori etc.

La bursa locurilor de muncă au participat și 106 persoane refugiate din Ucraina, 34 fiind selectate în vederea încadrării. Județele cu cele mai multe locuri de muncă oferite sunt București (6.783), Galați (1.966) și Brașov (1.849).

În acest context, la evenimentul de azi, liderul ANOFM, Florin Cotoșman, a subliniat importanța Serviciului Public de Ocupare în integrarea pe piața muncii a șomerilor și a măsurilor oferite pentru dezvoltarea mediului economic.

„Având în vedere caracterul monoindustrial al zonei, particularitățile economico-sociale cu care se confruntă regiunile carbonifere în tranziție, organizarea evenimentului de către AJOFM Hunedoara reprezintă un răspuns la provocările cu care se confruntă mediul economic local. Această zonă are potențial de creștere economică dovadă fiind numărul destul de mare al persoanelor care, astăzi, au fost selectate în vederea încadrării. De asemenea, sunt convins că prin măsurile oferite de instituția noastră vor fi create noi locuri de muncă”, a declarat președintele ANOFM.

Ai mai putea citi: Dan Șucu, liderul Mobexpert îi „obligă” pe angajații lui să nu fumeze la birou! Motivul pentru care le oferă tuturor 3 zile libere în plus dacă nu-și aprind nicio țigară cât sunt la muncă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult