- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Peste 25.000 de locuri de muncă disponibile

27 Oct, 17:10 • Bumbeneci Diana
ANOFM: Peste 1.000 de angajatori cu 25.000 locuri de muncă la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți.
Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Peste 25.000 de locuri de muncă disponibile

Astăzi a fost organizată Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. Președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Florin Cotoșman, a transmis că peste 1.000 de angajatori, cu o ofertă de aproximativ 25.000 de locuri de muncă vacante, au participat vineri la evenimentul care s-a desfășurat în 66 de locații din țară.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Președintele ANOFM a vorbit despre interesul angajatorilor pentru eveniment și a adăugat că pe primul loc din punct de vedere al ofertei locurilor de muncă a fost Capitala, cu circa 9.000 de posturi. După București apoi au urmat județele Bihor, cu 900 locuri de muncă și Olt și Timiș cu peste 800 de posturi vacante.

„Este un eveniment major și vreau să salut cu această ocazie interesul angajatorilor pentru prezența la acest eveniment, precum și să remarc faptul prezența unor angajator de top, precum și a unor instituții publice destul de importante Ministerul Apărării, Inspectoratul Județean de Poliție, din ceea ce știu și Jandarmeria și vreau să salut cu această ocazie și interesul lor. (…)

La nivel național pot să vă prezint faptul că este un eveniment care se desfășoară în 66 de locații, interesul este destul de ridicat, peste 1.000 de angajatori participă la acest eveniment, iar locurile de muncă pe care le oferă tineri absolvenți sunt în număr de 25.000.

Acum ca și un top al județelor, trecând peste București, care oferă 9.000 de locuri de muncă, județul Olt se află în topul județelor în sensul în care se încadrează undeva pe poziția trei-patru, avem Bihor cu 900 de locuri de muncă vacante, iar în județul Olt avem 860 de de locuri de muncă vacante declarate de către angajator, undeva la egalitate cu cu județul Timiș”, a spus Florin Cotoșman.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă
Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Numărul mare de locuri muncă prezentate la Slatina și Caracal, la evenimentul organizat de AJOFM Olt, constituie un barometru edificator cu privire la activitate economică intensă va se desfășoară în această în această zonă, a menționat Florin Cotoșman

Președintele ANOFM a mai spus că pentru absolvenții de studii superioare au fost 1.200 de posturi, celelalte fiind pentru persoane cu studii medii sau profesionale, iar domeniile în care au fost cele mai multe locuri de muncă vacante au fost construcțiile de mașini, Horeca, construcțiile și confecțiile textile, domenii în care au fost formate anul acesta 28.000 de persoane.

„Domeniile prioritare unde au fost solicitate și au fost oferite locuri de muncă vacante sunt industria construcțiilor de mașini, horeca, construcții, confecții textile, pe primele locuri ca și număr. De altfel, și instituția în sine s-a axat pe aceste domenii în ceea ce privește în ceea ce privește formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, având în acest sens 28000 de persoane formate pe parcursul anului 2023”, a declarat Florin Cotoșman.

În județul Olt au fost prezenți la bursa locurilor de muncă 31 de angajatori cu o ofertă de 870 de muncă.

„La Slatina am avem la bursă 31 de angajatori, iar la Caracal 11 angajatori, 610 locuri de muncă sunt la Slatina și 260 de locuri de muncă sunt comunicate la Caracal. Avem 33 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare în toate domeniile, atât pentru cei cu calificați și pentru cei necalificați. Platforma industrială are patru dintre marii angajatori aici, cu locuri de muncă, atât pentru persoane cu studii superioare cât și pentru persoane cu studii medii” a spus directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, Constantin Cîtu.

Vezi și: Bucureștenii respiră cel mai toxic aer din Europa. Peste 1,2 milioane de mașini din trafic sunt responsabile de 60% din noxe. Medicii avertizează cu privire la riscuri mari de îmbolnăvire

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult