- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bursele elevilor au fost virate. Termenul-limită, 15 noiembrie, a fost respectat!

16 Nov, 10:18 • Oprea Alina
Ministerul Educației a virat sumele aferente burselor elevilor începând cu data de 15 noiembrie 2023. Aceștia au primit burse de merit, socială, dar și tehnologică!
Bursele elevilor au fost virate. Termenul-limită, 15 noiembrie, a fost respectat!

Bursele au început să fie virate elevilor români pentru anul școlar 2023-2024 de pe data de 15 noiembrie 2023. Acestea acoperă lunile septembrie și octombrie și vor reprezenta 1,2 milioane de burse. Primele burse pentru elevi au intrat deja.

Ministerul Educației a virat către fiecare inspectorat școlar județean/Inspectorat Școlar al Municipiului București sumele aferente plății burselor școlare. În acest caz, se permite respectarea, la nivel local, a termenuli stabilit pentru plata către beneficiari, respectiv 15 noiembrie. Sumele corespund necesarului solicitat de inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru plata burselor pe lunile septembrie și octombrie 2023.

Citește mai multe despre: Burse elevi 2023-2024. Se plătesc două burse înainte de minivacanţa din decembrie

Bursele elevilor au fost virate!

Termenul limită pentru virarea burselor pe lunile septembrie și octombrie a fost respectat, astfel că elevii și-au primit bursele pe data de 15 noiembrie. Ministerul Educației va solicita inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București situația plăților, pentru a identifica, dacă este cazul, eventualele disfuncționalități, astfel încât acestea să fie remediate în cel mai scurt timp.

Bursele elevilor au fost virate!
Bursele elevilor au fost virate!

Plățile se efectuează lunar, la fiecare 15 ale lunii , pentru luna precedentă. Totodată, Ministerul Educației virează prin intermediul inspectoratelor școlare, către unitățile de învățământ, bani pentru 1.289.994 de burse, fiind o premieră pentru țara noastră, potrivit celor notate de RTV.

„În completarea informațiilor comunicate anterior, revenim cu o serie de date relevante în privința acordării burselor școlare începând cu anul școlar 2023 – 2024.

Astfel, punerea în aplicare a prevederilor Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023 a condus la majorarea cuantumului burselor școlare după cum urmează:

– bursa de merit: de la 200 de lei/lună la 450 de lei/lună;

– bursa socială: de la 200 de lei/lună la 300 de lei/lună;

– bursa tehnologică: de la 200 de lei/lună la 300 de lei/lună.”, se arată comunicatul, potrivit bugetul.ro.

Citește mai multe despre: Situație fără precedent în România. 158 de elevi din România cu medii între 1 și 2 iau bursă de merit