- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Calendarul de înscriere în învățământul primar a fost aprobat! Ministerul Educației a anunțat perioada în care se depun cererile de înscriere

22 Feb, 17:40 • Lupu Alexandra
Este oficial! Ministerul Educației a aprobat calendarul de înscriere în învățământul primar, pentru perioada 2023-2024. Iată care este perioada de depunere a cererilor și când se va publica lista cu locurile rămase libere.
Calendarul de înscriere în învățământul primar a fost aprobat! Ministerul Educației a anunțat perioada în care se depun cererile de înscriere

Ministerul Educației a aprobat calendarul de înscriere în învățământul primar, pentru perioada 2023-2024, citează news.ro. Reprezentanții au anunțat perioada de depunere a dosarelor și când va fi publicată lista locurilor libere.

Ordinul privind aprobarea calendarului de înscriere pentru anul școlar 2023-2024 urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Responsabilii în educație au anunțat că vor exista două etape de înscriere, și totodată, au declarat care este perioada în care acestea se vor desfășura.

Ministerul Educației a anunțat calendarul de înscriere

Perioada de înscriere în învățământul primar pentru perioada 2023-2024 a fost trimisă Ministerului Oficial, pentru a fi publicată, după ce a fost aprobată de reprezentanții din educație. Potrivit primelor informații, cererile trebuie să fie completate și depuse în perioada 3-18 mai a acestui an.

Citește și: Ministerul Educației, anunț de ultimă oră! La primul cutremur, școlile care funcționează în clădirile cu risc seismic s-ar putea prăbuși

Procesarea dosarelor și repartizarea copiilor în cadrul școlilor se va realiza în perioada 19 și 22 mai. În cazul în care părinții solicită înscrierea copilului la o altă instituție față de cea la care a fost repartizat, aceștia trebuie să depună o nouă solicitare, urmând să fie prelucrată de responsabili. Distribuirea va fi realizată pe baza locurilor care au rămas libere, iar cererile vor fi procesate între 23 și 29 mai.

Ministerul Educației
Ministerul Educației

Pe data de 31 mai va fi publicată lista copiilor înscriși, dar și locurile care au rămas libere. Documentele vor fi afișate pe site-ul inspectoratului școlar, dar și în cadrul instituțiilor de învățământ. Ministerul Educației a anunțat că a doua perioadă de înscriere va începe pe data de 5 iunie, iar prelucrarea dosarelor este stabilită pentru intervalul 6-12 iunie.

Pe data de 15 a lunii menționate va fi prezentată lista finală a copiilor înscriși, în cadrul sediilor școlare. Persoanele interesate vor putea citi ordinul integral pe site-ul www.edu.ro, imediat după ce va fi publicat în Monitorul Oficial. Ministerul Educației a anunțat că acesta a fost aprobat și că prevederile intră în vigoare în scurt timp.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ministerul Educației e prins în ofsaid! Sute de elevi învață în școli cu risc seismic, nimeni nu știe numărul exact al clădirilor