- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Campionat” de întârzieri la CFR. Lista curselor anulate. Multe șine de cale ferată s-au rupt din cauza vremii

21 Jan, 13:16 • Bumbeneci Diana
Întârzieri enorme la trenuri, după ce mai multe șine de cale ferată s-au rupt din cauza vremii. Lista curselor afectate.
„Campionat” de întârzieri la CFR. Lista curselor anulate. Multe șine de cale ferată s-au rupt din cauza vremii

Iarna continuă să fie o problemă de notorietate la CFR. Temperaturile scăzute din timpul nopții, care au ajuns și la -13 grade Celsius, au provocat ruperea șinelor de cale ferată pe anumite secțiuni.

Noi întârzieri raportate la CFR

Potrivit companiei CFR SA, traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație.

CFR a transmis că temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Iași, Brașov și Craiova) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe diferite secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor.

Personalul companiei a intervenit și intervine pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Ai mai putea citi: Anunț final în 2024. Aceasta este data la care centralele pe gaz se interzic oficial

Întârzieri la CFR
Întârzieri la CFR

Pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se menține restricția de viteză de 50 km/h, iar pe distanța Drăgănești – Fărcașele (SRCF Craiova) a fost ridicată restricția de viteză de 30 km/h.

”Întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte).

Personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor”, a transmis compania, notează Mediafax.

Află și: Mai mulți români riscă să piardă pensia dacă nu depun acest document. Ce prevede Legea Pensiilor 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult