- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când este ultima zi de școală pentru elevi? S-a stabilit până când se va recupera materia pierdută din cauza grevei. Ligia Deca, anunț oficial

15 Jun, 20:10 • Lupu Alexandra
Ligia Deca a anunțat când vor fi recuperate orele pierdute în contextul grevei profesorilor. Iată când este ultima zi de școală pentru elevi.
Când este ultima zi de școală pentru elevi? S-a stabilit până când se va recupera materia pierdută din cauza grevei. Ligia Deca, anunț oficial

După audierile care au avut loc în Parlament, Ligia Deca a confirmat oficial cum se vor recupera orele pierdute din cauza grevei profesorilor. Nu se va recupera materia pierdută în luna mai, informează antena3.ro.

Când este ultima zi de școală pentru elevi

Ligia Deca a confirmat după audierile din Parlament că orele pierdute în luna mai nu vor mai fi recuperate. Ministrul Educației afirmă că pentru zilele din luna mai „deja au fost plătite salariile”. Așadar, ultima zi de școală este pe data de 16 iunie, pentru elevii din învățământul preșcolar, gimnazial și liceal. Excepție fac clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă. Totodată, cei din învățământul tehnologic pot recupera până pe data de 23 iunie.

Ligia Deca a menționat că are încredere că va vedea responsabilitate din partea conducerii școlilor. Până la datele menționate, unitățile de învățământ trebuie să organizeze un program de recuperare. Mai mult decât atât, el trebuie să fie aprobat de consiliul de administrație, potrivit ministrului Educației.

Citește și: Discursul noului premier, Marcel Ciolacu. Promisiuni pe bandă rulantă „Profesorii nu trebuie să-și strige nevoile și disperarea pe străzi. Cei care muncesc din greu trebuie răsplătiți”

Elevi
Elevi

„Recuperarea nu se face pentru zilele afectate de protest în luna mai. Pentru acele zile deja au fost plătite salariile. Ceea ce am lăsat la latitudinea unităților de învățământ – în funcție de infrastructură, situație, câți profesori au fost în situația de protest, în funcție de efectivul de elevi pe care îl au – este posibilitatea unor recuperări pe parcursul acestor zile de școală. Ele variază. Pentru unele școli, ultima zi de școală este 16 iunie.

Pentru alte școli, de exemplu, toate liceele tehnologice, vorbim despre 23 iunie. În acest interval, unitățile de învățământ organizează un program de recuperare, cu aprobarea consiliului de administrație. Am mare încredere că vom vedea responsabilitate din partea conducerii școlilor, în așa fel încât, pe de o parte, să se poată recupera, pe de altă parte, să păstrăm un nivel decent al duratei procesului educațional”, a declarat Ministrul Educației.

După 13 zile de grevă, profesorii au revenit la catedră marți, 13 iunie. Totul s-a întâmplat după mai multe negocieri cu Guvernul. În ciuda faptului că protestele au luat sfârșit, nu toate cadrele didactice sunt mulțumite de ce au obținut. Astfel, unii profesori susțin că greva ar trebui să continue.

Te-ar putea interesa și: Profesorii trebuie să recupereze materia pierdută din cauza grevei! Elevii trebuie să se aștepte la un program infernal. Până când se recuperează orele pierdute