- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când încep înscrierile la creşă şi grădiniţă în 2024. Ligia Deca a anunțat calendarul

19 Mar, 15:50 • Alexe Raluca
Reînscrierea copiilor de creșă sau grădiniță se va face în perioada 20 - 24 mai. Prima etapă de înscriere pe baza celor trei opţiuni exprimate de părinţi este cuprinsă între 27 mai şi 14 iunie.
Când încep înscrierile la creşă şi grădiniţă în 2024. Ligia Deca a anunțat calendarul

Între 20 şi 24 mai se va face reînscrierea copiilor care frecventează creşa sau grădiniţa în acest an şcolar. Prima etapă de înscriere pe baza celor trei opţiuni exprimate de părinţi este cuprinsă între 27 mai şi 14 iunie.

Citește și: Bani gratis pentru creşă şi grădiniţă. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a primi cei 1.500 de lei

Când încep înscrierile la creşă şi grădiniţă în 2024

Prima etapă a înscrierilor la creşă și grădiniță începe în mai și se încheie în iunie. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat calendarul și metodologia pentru anul 2024.

„Am anunţat, acum ceva timp, lansarea în consultare publică a metodologiei şi a calendarului de înscrieri în creşe şi grădiniţe. La solicitarea partenerilor sociali, au fost modificate datele propuse în forma iniţială a proiectului. (…) Toate detaliile privind înscrierea vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educaţiei după publicarea în Monitorul Oficial a metodologiei de înscriere şi a calendarului”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Pe 14 iunie se vor afişa listele copiilor înscrişi şi locurile libere după prima etapă de înscriere la creşă. Cea de-a doua etapă de înscriere este cuprinsă între 17 iunie şi 5 iulie, la aceasta din urmă dată fiind anunţate listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere.

Între 19 şi 29 august are loc etapa de ajustări. Mai exact, înscrierea copiilor care nu au fost înscrişi în primele două etape şi care nu au participat la înscriere se va face în această perioadă. Pe 30 august se vor afişa listele copiilor înscrişi şi numărul de locuri libere după etapa de ajustări.

Citește și: Bonus colosal pentru copiii de grădiniță. Cine sunt românii care pot încasa peste 3.000 de euro de la stat