- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când va scăpa România de ninsori și ploi? ANM: „Informarea meteorologică emisă astăzi rămâne în vigoare”

13 Mar, 17:37 • Bumbeneci Diana
Directorul ANM anunță cât va mai dura episodul de vreme rece în România. Oficialul explică perioada când scăpăm de ninsori și ploi.
Când va scăpa România de ninsori și ploi? ANM: „Informarea meteorologică emisă astăzi rămâne în vigoare”

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că în următoarele două zile vom avea o vreme rece, cu ploi în toată țara și ninsori la munte. Vremea rea va mai dura până vineri. Începândncepând din weekend temperaturile vor fi în creștere și vom scăpa de vremea ploioasă.

ANM anunță când scapă România de ploi și ninsori

„În zona montană, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei, dar și în partea de est a Transilvaniei este posibil să consemnăm precipitații mixte.

De altfel, informarea meteorologică emisă astăzi rămâne în vigoare până vineri, la ora 10:00.

Poți citi și: Românii care nu mai pot ieși la pensie fără penalizare. „Au o penalitate de maximum 30%”

Elena Mateescu, despre ploi și ninsori
Elena Mateescu, despre ploi și ninsori

Vorbim de precipitații în toate regiunile și cantități de apă între 10-15l/metru pătrat, iar în zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia precipitațiile vor acumula 25-30l/metru pătrat, izolat chiar peste 40l/ metru pătrat.

Şi în Capitală ne așteptăm la valori ale cantităților de apă în jurul a 10l/metru pătrat, iar din punct de vedere termic, vremea rămâne la valori la nivelul maximelor care nu vor depăși 12-14 grade Celsius, cu minime, cel puțin în Capitală, destul de coborâte, 4 grade Celsius și în continuare o vreme închisă.

Veștile sunt bune, deoarece mai ales începând de sâmbătă, vor crește din nou temperaturile până la 16-17 grade Celsius”, a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, miercuri, la Antena 3 CNN.

Meteo joi, în țară

Valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua precedentă, iar în est, sud și parțial în centru se vor apropia de normele climatologice ale mijlocului lunii martie. Cerul va fi mai mult noros; local și temporar va ploua în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania și Moldova și doar izolat posibil în rest, iar la munte în special la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile.

Trecător, precipitații mixte se pot semnala la începutul intervalului în nord-estul țării și în depresiunile Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra de la 3…5 grade în jumătatea nordică a Moldovei și până în jurul a 13 grade în Banat și vestul extrem al Olteniei, iar minimele vor fi cuprinse între 0 și 6 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

Meteo vineri, în România

Valorile termice diurne vor crește față de intervalul anterior, cu precădere în regiunile extracarpatice și se vor situa ușor peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări și va ploua local în centru și pe alocuri în zonele submontane și în sudul teritoriului, iar la munte, la peste 1500 m altitudine, vor fi ninsori sau lapoviță.

Noaptea, precipitațiile se vor mai semnala izolat, iar cerul va deveni treptat variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 5 grade. În special în a doua parte a nopții, pe arii restrânse va fi ceață.

Ai mai putea citi și: Ultima schimbare la Casa de Pensii: Documentul OBLIGATORIU pentru o pensie mai mare în România 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult