- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când vi se recalculează pensiile. Anunț oficial pentru pensionari!

22 Sep, 08:35 • Bumbeneci Diana
Vești noi pentru români. Casele de pensii de pe tot teritoriul țării sunt gata de marea recalculare din sistemul public de pensii.
Când vi se recalculează pensiile. Anunț oficial pentru pensionari!

Pentru a fi recalculate pensiile românilor, casele de pensii au scos la concurs mai multe posturi. Între timp, pensionarii trebuie să știe că pot cere și ei recalcularea pensiei, în anumite condiții, conform unui anunț făcut de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Drepturile la pensii pentru limită de vârstă se recalculează în următoarele situații:

  • prin adăugarea stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea acesteia;
  • prin valorificarea stagiilor de cotizare realizate după pensionare;
  • în situația în care de depun documente suplimentare (care nu există la dosarul de pensie), dar care influentează cuantumul drepturilor de pensie.

Ministerul Muncii, prin casele de pensii, este gata de marea recalculare a pensiilor. Casele de Pensii au început să scoată la concurs posturi, pentru marea recalculare din sistem.

Vezi și: Premierul Ciolacu, despre împrumutul cu 158% dobândă! „Am supraviețuit! Nu vor crește nici prețurile, nici dobânzile”

Spre exemplu, Casa Județeană de Pensii Bihor organizează un concurs de recrutare pentru ocuparea posturilor de execuție contractuale vacante, pe perioadă determinată până la data de 31.08.2024, pentru activitatea de Evaluare în vederea recalculării dosarelor de pensii din sistemul public.

Tot în acest context, și Casa Județeană de Pensii Sibiu a transmis că organizează concurs de recrutare, în data de 27.09.2023 ora 10.00 – PROBA SCRISĂ și în termen de maximum 4 zile lucrătoare de la data organizării probei scrise – PROBA INTERVIULUI, pentru ocuparea pe perioadă determinată, respectiv până la 31.08.2024, a unui număr de 4 funcții contractuale de execuţie de consilier (S), debutant.

Și Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud a anunțat că face angajări.

pensii
pensii

„Casa Județeană de Pensii Bihor: „!!𝐀𝐍𝐔𝐍𝐓̦ 𝐂𝐎𝐍𝐂𝐔𝐑𝐒
Casa Județeană de Pensii Bihor organizează concurs de recrutare pentru ocuparea posturilor de execuție contractuale vacante, pe perioadă determinată până la data de 31.08.2024, pentru activitatea de Evaluare în vederea recalculării dosarelor de pensii din sistemul public, după cum urmează:

✅ 2 posturi de consilier (S), debutant;
✅ 1 post de referent (M), debutant.

⏬ Anunț concurs + Formulare înscriere —- https://www.cjpensiibihor.ro/cariera/
➡️ Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.

I. Condiţii specifice pentru funcția de Consilier (S) debutant:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență în domeniul: științe economice, științe inginerești, științe juridice, științe administrative; precum și în domeniul de licență: matematică, fizică sau informatică.

II. Condiţii specifice pentru funcția de Referent (M) debutant (studii medii):

– studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.
𝐃𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬 𝐬𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐧 𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝟏𝟗 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 – 𝟐𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟖.𝟎𝟎-𝟏𝟔.𝟑𝟎, 𝐥𝐚 𝐬𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐞𝐢, 𝐞𝐭𝐚𝐣𝐮𝐥 𝟏, 𝐜𝐚𝐦𝐞𝐫𝐚 𝟏𝟎𝟒.
➡️ Relații suplimentare se pot obţine la sediul instituției – Compartimentul Resurse umane, sau la telefon: 0259 – 413451 interior 107”.

Anunțul Casei Județene de Pensii Sibiu:

Casa Județeană de Pensii Sibiu organizează concurs de recrutare, în data de 27.09.2023 ora 10.00 – PROBA SCRISĂ și în termen de maximum 4 zile lucrătoare de la data organizării probei scrise – PROBA INTERVIULUI, pentru ocuparea pe perioadă determinată, respectiv până la 31.08.2024, a unui număr de 4 funcții contractuale de execuţie de consilier (S), debutant.

Persoanele interesate pot obține mai multe informații accesând linkurile:
https://www.cjpsibiu.ro/…/Anunt%20concurs%20recrutare…
https://www.cjpsibiu.ro/…/Anexa%202%20Formular…”.

Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud:
„Anunț concurs recrutare -27.09.2023 – personal contractual pe perioadă determinată

http://www.cjpbn.ro/anunt-concurs-recrutare-27-09-2023…/”.

Te mai poate interesa și: Marcel Ciolacu face noi declarații despre viitoarele măsuri fiscale: „Vrem să stimulăm munca cinstită”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult