- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Capitala înregistrează un nou record! Bucureștiul este inclus în clasamentul celor 10 locuri din lume care merită vizitate, unde s-au făcut filme și seriale celebre

03 Apr, 22:35 • Lupu Alexandra
Bucureștiul sparge un nou record! Capitala este inclusă în lista celor 10 locuri care merită vizitate, unde s-au turnat filme și seriale celebre.
Capitala înregistrează un nou record! Bucureștiul este inclus în clasamentul celor 10 locuri din lume care merită vizitate, unde s-au făcut filme și seriale celebre

Bucureștiul a ajuns în atenția iubitorilor de filme și seriale. Concret, Capitala se află în clasamentul celor 10 locuri din întreaga lume care merită vizitate, acolo unde s-au turnat filme și seriale celebre, relatează economedia.ro.

Top 10 locuri din lume celebre prin filme și seriale

Sicilia (Italia) este primul oraș inclus în clasamentul locurilor din întreaga lume care merită vizitate pe baza filmelor și serialelor făcute în zona respectivă. Sicilia este locul unde s-a turnat sezonul numărul doi al serialului The White Lotus, o comedie-dramă care se bucură de succes și în care sunt urmărite aventurile mega-bogaților.

Palatul San Domenico este în atenția iubitorilor serialului, având în vedere că reflectă locul în care se petrece toată acțiunea. Hotelul de lux oferă o priveliște excepțională, iar dincolo de el, publicul poate explora și alte locații unde s-au realizat filmări, precum Teatrul Antic sau Corso Umberto, strada principală a orașului.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Serialele devin un punct de reper în alegerea destinațiilor de vacanță. Clasamentul filmelor din care se inspiră tinerii

Pe locul doi se află Alberta, Canada. Provincia este cea care pregătește terenul pentru The Last of Us, serialul bazat pe jocul video de succes care poartă același nume. Fanii serialului se pot plimba prin centrul orașului Calgary sau Edmonton din Alberta și pot viziona diferite obiective turistice.

Pe locul trei se află București, România. În Capitală s-a filmat celebrul serial produs de Netflix: Familia Addams. Multe secvențe din serial au fost realizate în casele istorice Casa Niculescu – Dorobanțu și Palatul Monteoru. Mai mult decât atât, scenele din seră au fost filmate în Grădina Botanică din București. Spațiul are 18 hectare și găzduiește o mulțime de pini impunători, un spațiu cu plante medicinale și un iaz cu nuferi, printre multe altele.

Orașe devenite celebre prin filme
Orașe devenite celebre prin filme

Pe locul patru se află Atlanta, Statele Unite. Orașul este recunoscut ca fiind locul în care s-a filmat cele mai revoluționare filme cu supereroi: Black Panther, urmat de Wakanda Forever. Deși majoritatea cadrelor au fost filmate în studiouri, există anumite locații care pot fi vizitate, precum High Museum of Art și City Hall.

Locul 5 este ocupat de Galway, Irlanda. Orașul este cel în care a fost filmat The Banshees of Inisherin, o comedie despre prietenie. Clasamentul continuă cu Euboea, Grecia (Triunghiul tristeții); Los Angeles, Statele Unite ale Americii (The Fabelmans); Busan, Coreea de Sud (Decision to Leave); Roma, Italia (Fast X), iar în cele din urmă, Hiroshima, Japonia (Drive My Car).

Citește și despre următorul subiect: Codurile secrete pe care Netflix le-a ținut ascunse până în 2023. Vei avea acces la filme pe care nu le pot viziona toți abonații