- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cardurile de energie au ajuns la beneficiari. Marcel Boloș laudă Poșta Română. Când se vor putea face plăți

14 Feb, 23:37 • Polojan Tudor
Marcel Boloș a anunțat că au fost distribuite cardurile de energie pentru sprijinul persoanelor vulnerabile. Aceștia își vor putea plăti facturile la utilități începând cu data de 20 februarie.
Cardurile de energie au ajuns la beneficiari. Marcel Boloș laudă Poșta Română. Când se vor putea face plăți

Peste un milion de locuințe au fost vizitate în această perioadă de către poștași pentru a le putea fi înmânate cardurile de energie pe care MIPE le-a pus la dispoziția persoanelor care se află în imposibilitatea de a-și putea achita singure facturile la utilități. Cardurile au fost emise și distribuite de Poșta Română, scrie antena3.ro.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că până marți cardurile de energie prin care sunt sprijinite persoanele vulnerabile pentru plata facturilor la utilități au fost distribuite la peste un milion de locuințe (puncte de consum).

Cardurile, oferite din fonduri europene nerambursabile ce erau în risc de pierdere în perioada de programare 2014-2020, sunt emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română”, a declarat ministrul Boloș într-un comunicat de presă.

Mai citește și: Alexandru Rafila, semnal de alarmă! Aveți grijă la aceste medicamente! Din ce în ce mai mulți români le cumpără

S-au distribuit cardurile de energie/ sursa foto: obiectivbr.ro
S-au distribuit cardurile de energie/ sursa foto: obiectivbr.ro

Județele unde cardurile de energie au ajuns în număr cât mai mare

Pe locul I în topul județelor cu cele mai multe carduri distribuite se află județul Argeș, cu 47.416 de carduri. Locul II este ocupat de județul Bacău cu 43.200 de carduri expediate, iar pe locul III avem județul Buzău – 30.835 de vouchere distribuite.

Locul IV este ocupat de către județul Maramureș, unde s-au distribuit 33.000 de vouchere de energie. Locul V, județul Brăila, unde s-au distribuit 30.060 de carduri.

Totalul voucherelor tipărite a fst de 1,7 milioane, și au fost distribuite de către Poșta Română. Celelalte 700.000 de vouchere trebuie să ajungă la beneficiari, în baza OUG 166/2022, până în ziua de 20 februarie.

Ministrul Marcel Boloș s-a declarat mulțumit de servicii Poștei Române și a declarat că instituția s-a mobilizat exemplar în livrarea voucherelor către un milion de locuințe. Celelalte, mai spune el, se află deja în oficiile poștale și vor ajunge la cei îndreptățiți până la data de 20 februarie 2022. Este vorba despre cei care au fost declarați eligibili fără să fie necesare clarificări.

În cazul în care întâmpinați probleme în utilizarea voucherelor, puteți apela 0319966.

În acest proces sunt implicate următoarele instituții: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul de Finanțe, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Telecomunicații și Agenția Naționale de Administrare Fiscală.

Te-ar mai putea interesa și: Bani pentru primării de investit în infrastructură. Structura noului plan strategic. Se dau milioane de euro

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult