- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care este oraşul cu cel mai scump transport public din România. Cu un leu poţi merge doar 10 minute

10 Jan, 10:37 • Cornel Ghimeșan
Cluj-Napoca este orașul cu cele mai scumpe titluri de călătorie per unitate de timp din România. Astfel, cu un leu te poți plimba doar 10 minute cu autobuzul în orașul de sub Feleac, 30 de minute în București și 40 de minute în Iași.
Care este oraşul cu cel mai scump transport public din România. Cu un leu poţi merge doar 10 minute

Care este oraşul cu cel mai scump transport public din România. „Deși în municipiul Cluj-Napoca obișnuitul bilet încă reprezintă călătoria cu un singur vehicul, CTP Cluj oferă și bilete pe timp, la 3 lei – 30 de minute prin aplicație, respectiv 6 lei – 60 de minute prin SMS. În restul țării, biletele pe timp reprezintă titlul standard de călătorie, oferind până la de patru ori mai mult timp de acces la serviciul de transport public”, arată Mobilitate Cluj Napoca.

Citeşte şi: Gratuitate la transport pentru refugiaţii ucraineni din România. Ce prevede prioiectul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii

Așadar, pentru un leu, poți călători 10 minute în Cluj-Napoca, 15 minute în Timișoara, 20 de minute în Brașov și Sibiu, 30 de minute în București și 40 de minute în Iași.

Cluj-Napoca este, de aemenea, pe primul loc și când vine vorba de valoarea abonamentelor lunare. Astfel, un abonament lunar costă 177 de lei, față de 130 de lei în Timișoara sau 80 de lei în București.

Citeşte şi: Mai mulți bani pentru elevii care merg la școală în alte localități. Gvuvernul a majorat de 4 ori suma pe care o primeau pentru transport!

„Fidelizarea utilizatorilor se realizează cel mai eficient cu abonamente avantajoase. În sensul asta și în ton cu bunele practici europene, majoritatea orașelor din țară oferă abonamente anuale nelimitate mai ieftine decât 12 abonamente lunare, iar abonamentul lunar costă, în medie, echivalentul unui bilet pe zi. În orașul de sub Feleac abonamentul anual nelimitat lipsește cu desăvârșire, iar cel lunar nelimitat costă echivalentul a două bilete pe zi. Cu cele mai scumpe titluri de călătorie per unitate de timp și în lipsa oricărei formă de abonament anual avantajos, nici o „vineri verde” gratuită nu compensează ceea ce este, de fapt, cel mai scump transport public urban din România, cu cea mai puțin avantajoasă ofertă comercială”, mai susţine Mobilitate Cluj Napoca.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult