- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care fermieri vor primi noua subvenţie de 360 euro pe hectar. Sprijin pentru sectorul zootehnic de la MADR

20 Mar, 14:16 • Cornel Ghimeșan
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pregătește o nouă schemă de sprijin pentru fermierii din sectorul zootehnic, care va fi lansată în cursul acestui an. Această subvenție este destinată, surprinzător, producției vegetale, dar de ea vor beneficia în principal crescătorii de bovine care cultivă porumb pentru siloz.
Care fermieri vor primi noua subvenţie de 360 euro pe hectar. Sprijin pentru sectorul zootehnic de la MADR

Care fermieri vor primi noua subvenţie de 360 euro pe hectar. Se estimează că suma acordată fermierilor va fi de aproximativ 360 euro/hectar, iar subvenția este direcționată către crescătorii de bovine care cultivă porumb pentru siloz, contribuind astfel la sprijinirea sectorului zootehnic. Această schemă de ajutor vine în întâmpinarea nevoilor sectorului zootehnic, deși este alocată pentru producția vegetală.

Care fermieri vor primi noua subvenţie de 360 euro pe hectar

George Scarlat, președintele Comisiei de Agricultură din Senat, a confirmat discuțiile despre noua schemă de ajutor și a subliniat importanța acesteia pentru sectorul zootehnic. Potrivit declarațiilor sale, această subvenție vine în sprijinul fermierilor și este un semn pozitiv pentru dezvoltarea sectorului agricol.

„La câte vești ne-a dat domnul ministru în cadrul Comisiei, jumătate dacă își ating obiectivul anul acesta, e mare lucru. E adevărat, pe o scurtă prezentare a dânsului s-a discutat inclusiv de această schemă de ajutor la porumbul siloz, de aproximativ 360 euro/hectar. Aceasta este o noutate și vine direct în sprijinul sectorului zootehnic; într-adevăr, e alocat la vegetal, dar pentru partea de zootehnie”, a precizat George Scarlat pentru Agro TV.

Citeşte şi: Schema de ajutor privind acordarea de granturi în industria prelucrătoare continuă și în 2024. Buget: 447 milioane de euro

Inițial, suma anunțată pentru subvenție era de 246 euro pe hectar. În condițiile discutate atunci, crescătorii de bovine ar fi trebuit să demonstreze că au o încărcătură de 3 vaci pe hectarul de porumb siloz. Astfel, calculat la cap de animal, sprijinul urma să fie de 82 euro pe cap. Conform lui george Scarlat, există discuții despre majorarea sumei.

Citeşte şi: Categoriile de români care vor primi noi ajutoare înainte de Paște. Ce se poate cumpăra cu aceste tichete

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult