- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cargus anunță încasări cu 20% mai mari în acest an și intenționează să se dezvolte și mai mult în alte țări din UE

08 Jun, 08:23 • Constantin Cristina
Cargus este cea mai mare firmă de curierat și anul acesta preconizează venituri cu 20% mai mari în acest an. Totuși, compania intenționează să se dezvolte și mai mult în țările din Europa.
Cargus anunță încasări cu 20% mai mari în acest an și intenționează să se dezvolte și mai mult în alte țări din UE

Cargus este una dintre cele mai mari firme de curierat de pe plan local și anunță că anul acesta va fi unul noroc care va aduce cu 20% mai multe încasări, potrivit zfcorporate.ro. De asemenea, compania se gândește serios să extindă activitățile firmei și în alte țări din Europa.

Citește și: Cargus vine în ajutorul clienților! Oamenii pot returna mai repede și ieftin coletele nedorite

Cargus anunță încasări cu 20% mai mari în acest an și intenționează să se dezvolte și mai mult în alte țări din UE

„2023 este un an important pentru Cargus, anul în care vom accelera extinde­rea companiei în ţări din Europa, un proiect strategic şi o investiţie consistentă pentru noi. Suntem deja prezenţi în Polonia, una dintre cele mai importante pieţe de e-Commerce din Europa – cu infrastructură logistică şi la nivel de resurse umane, şi vom conti­nua să ne extindem în Ungaria, Cehia, Slovacia şi Germania”, spun reprezentanţii companiei.

Cargus a înregistrat anul trecut 472 milioane de lei, fiind în creștere cu 5% comparativ cu anul precedent. Din păcate, ca orice firmă, „nu riști, nu câștigi”, compania a înregistrat pierderi cu 81 mil. lei, fiind în creștere cu 50% comparativ cu anul trecut.

Cargus
Cargus

În ceea ce privește anul curent, firma are pregătit un buget de investiții de 25 de milioane de lei, bani care sunt destinați pentru îmbunătățirea infrastructurii operaționale.

„Vom continua să investim în performanţă şi infrastructură ope­raţională, în servicii de calitate, eficientizare, dezvoltarea reţelei de opţiuni de livrare (door to door, out of home), soluţii digitale şi data driven”, spun aceştia.

Deși compania se confruntă zilnic cu provocări în piață, cu o criză de personal, reprezentanții Cargus amintesc că se vor nregistrat creșteri cu 20% în 2023.

„Facem eforturi importante pentru a menţine un nivel optim pe toate palierele companiei, fie că vorbim de curieri sau oameni de vânzări.”

Cargus a mai tot angajat personal, încă de anul trecut, pe funcțiile de conducere, astfel că, pe funcția de CEO a fost numit Yannick Mooijman în noiembrie anul trecut și este al treilea om care îndeplinește această poziție în ultimul an.

Compania le-a recrutat la începutul acestui an pe le-a recrutat pe Oana Mandicescu şi Zoe Dobre pentru poziţiile de Chief Sales Officer (CSO) şi Chief People and Culture Officer (CPCO). Cel mai recent om venit într-o funcţie de conducere la Cargus a fost Nelu Gheorghiţă pe poziţia de chief operations officer. El a condus operaţiunile UPS, una dintre cele mai mari companii de curierat din lume, din patru ţări din regiune şi anume Grecia, România, Ungaria şi Slovenia.

Alte articole: Poșta devine curierat! De la 10.000 de poștași la 10.000 de curieri. Cu ce vine nou Poșta Română