- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Carne de pui produsă în laborator, avizată pentru vânzare în magazinele din SUA

22 Mar, 11:03 • Andrei Alina
Compania GOOD Meat a obţinut acordul Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a scoate pe piață carne de pui produsă în laborator, anunță Reuters. 
Carne de pui produsă în laborator, avizată pentru vânzare în magazinele din SUA

O companie din California a obținut avizul FDA pentru a livra în magazine carne de pui produsă în laborator. În prezent, mai multe companii lucrează pentru a aduce carne cultivată pe piață în Statele Unite și trebuie să primească aprobarea atât de la FDA, cât și de la Departamentul Agriculturii din SUA înainte de a-și putea vinde produsele, anunță Reuters.

Carnea de pui de la GOOD Meat este al doilea produs din carne produsă în laborator care a primit acordul FDA, după ce UPSIDE Foods, din California, a primit undă verde de la autoritățile de reglementare pentru pieptul de pui cultivat în laborator în noiembrie anul trecut. Acordul înseamnă că FDA acceptă concluzia companiei că produsul său este sigur de mâncat pentru oameni.

Citește și: Burger cu carne artificială. CEO Upside Foods: „Procesul de fabricare este similar cu fabricarea berii”

„Nu avem întrebări în acest moment cu privire la concluzia GOOD Meat conform căreia alimentele care conțin sau conțin material de celule de pui de cultură [sunt] la fel de sigure ca alimentele comparabile produse prin alte metode”, a spus agenția într-o scrisoare din 20 martie către companie.

GOOD Meat intenționează să-și vândă carnea de pui produsă în laborator în restaurantele deținute de bucătarul José Andrés, cunoscut pentru munca sa privind securitatea alimentară globală. Compania își vinde puiul la scară mică în Singapore din 2020.

„Sunt atât de mândru că aduc acest nou mod de a face carne în țara mea și că o fac cu un erou de-al meu, bucătarul José Andrés”, a declarat Josh Tetrick, co-fondator și CEO al GOOD Meat.

Citește și: Vor fi obligați românii să renunțe la carne și să consume doar insecte? Petre Daea a răbufnit! „Saturi stomacul cu ceea ce îi este necesar”

Carnea de pui produsă în laborator este derivată dintr-o mică probă de celule animale care sunt hrănite cu nutrienți și crescute în cuve de oțel înainte de a fi prelucrate în bucăți de carne. Companiile de carne cultivată spun că produsul oferă beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cu 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume, provenite de la animale.