- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vor fi obligați românii să renunțe la carne și să consume doar insecte? Petre Daea a răbufnit! „Saturi stomacul cu ceea ce îi este necesar”

06 Mar, 14:25 • Stefan Simion
Petre Daea continuă lupta împotriva deciziei de a mânca insecte. Oficialul de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării nu este deloc de acord cu noile schimbări în alimentația românilor.
Vor fi obligați românii să renunțe la carne și să consume doar insecte? Petre Daea a răbufnit! „Saturi stomacul cu ceea ce îi este necesar”

Românii vor mânca în continuare ce vor și nu își vor schimba gusturile după cum dictează Bruxellesul. Așa a reacționat ministrul Agriculturii Petre Daea la Realitatea PLUS. Declarațiile sale au fost făcute după ce Comisia Europeană a anunțat că Uniunea trebuie să scadă consumul de carne cu 71% până în 2030.

Petre Daea este revoltat pe consumul de insecte

La ora actuală, țara noastră se află pe locul 25 din blocul comunitar la consumul de carne, trebuie să îl reducă cu 62% până în 2030 și cu 3 sferturi până în 2050. Mai mult decât atât, specialiștii spun că o bună parte din carnea de atunci va fi creată în laborator.

Citește și: Petre Daea le spune adevărul românilor în privința alimentelor pe care trebuie să le cumpere. „Sunt împotriva oricărui produs sintetic”

Petre Daea, despre consumul de insecte
Petre Daea, despre consumul de insecte

N-ai cum sa faci acest lucru (sa mananci gandaci -n.r.). N-o să satur niciodată stomacul cu vreo indicație sau normă juridică. Saturi stomacul cu ceea ce îi este necesar omului si ce gustul ii dicteaza. Din acest punct de vedere am siguranta ca in continuare romanii nostri vor manca ceea ce au mancat si e bine sa manance.

Instituim norme jurdiice care sa asigure, pe de o parte, instrumente de sprijin pentru cresterea efectivelor de animale”, a declarat Petre Daea, la Realitatea PLUS.

Locuitorii spațiului european mănâncă de două ori mai multă carne decât media globală și de trei ori mai multe lactate. Cea mai mare cantitate de carne se mănâncă în Spania, unde un locuitor ajunge să mănânce în jur de 100 de kilograme de carne pe an. Spaniolii trebuie să reducă acest consum cu 76% până în 2030, adică o persoană să consume o medie de 34 de kilograme de carne pe an.

De altfel, datele statistice arată că România se află pe locul 25 în Uniune cu un consum de aproape 64 de kilograme de carne pe an la un locuitor. Așadar, un român trebuie să renunțe la cel puțin 40 de kilograme de carne pe an până în 2030 și să trăiască doar cu 12 kilograme de carne pe an până în 2050.

Ai mai putea citi: Ministrul Agriculturii învață românii să nu accepte schimbările de pe piața alimentară. Petre Daea: „Trebuie să înțelegem bine că patrimoniul acesta gastronomic al României trebuie să-l păstrăm”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult