- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Produsul ingenios cu care o familie care deține un abator de ovine vrea să dea lovitura pe piață. Carnea de oaie provenită din abatorul familiei Gagea, la mare căutare în Europa și în țările arabe

15 Apr, 18:19 • Stefan Simion
Carnea de oaie este la mare căutare în preajma Paștelui. În alte țări, însă, atât europene cât și arabe, acest tip de carne se consumă tot timpul anului. Astfel că oile și mieii tranșați în abatorul din comuna timișeană Liebling sunt la mare căutare peste hotare. Abatorul din vestul țării, unul dintre cele mai mari din vestul României și al doilea din țară, aparține familiei Gagea.
Produsul ingenios cu care o familie care deține un abator de ovine vrea să dea lovitura pe piață. Carnea de oaie provenită din abatorul familiei Gagea, la mare căutare în Europa și în țările arabe

Carnea de oaie care provine de la abatorul Global Meat din Liebling se exportă în 13 țări europene, dar și în lumea arabă, unde este singurul tip de carne consumat. Proprietarii își doresc cel mai mult să proceseze carnea și, din fericire, nu duc lipsă de idei.

Mihaela Popescu Gagea, directorul general al abatorului, a moștenit abatorul de la strămoșii ei, crescători de oi

Abatorul din Liebling este dotat la standarde moderne, are săli de tranșare, camere frigorifice și de congelare rapidă, iar pe viitor proprietarii intenționează să investească și într-o sală de procesare.

Este al doilea cel mai mare abator după Maria Trading iar pe partea de vest a țării este cel mai mare. Echipa de măcelari este una cu care lucrăm de circa 15 ani. Este echipa veche cu care am început, foarte puține schimbări am făcut în ultimii ani, și au experiență. Lucrăm cu angajați români nu am fost nevoiți să aducem din străinătate.

Avem tranșări de ovine și am văzut că este cerere și pentru carnea de capră. Abatorul este unul dotat la standarde moderne, cu săli de tranșare, camere frigorifice, congelare rapidă etc. Abatorul are o capacitate de depozitare în camere frigorifice undeva la 3.000 – 3.500 de capete de miei de lapte și undeva la 2.000 de capete oi adulte. 

Avem acum depus și un proiect pentru dotarea abatorului cu panouri fotovoltaice prin AFIR, am înțeles că mai durează puțin pentru 366.000 euro, undeva la o capacitate energetică de circa 300 de KW.

Luăm în calcul pe viitor să investim și într-o sală de procesare pentru că noi credem în tranșare/procesare de carne de oaie ”, a spus Mihaela Popescu Gagea, directorul general al firmei, cu ocazia vizitei pe care ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a efectuat-o la abator, scrie agrointel.ro

carnea de oaie
Mihaela Popescu Gagea, director general Global Meat

De menționat că Mihaela Popescu Gagea a preluat recent afacerea începută cu generații în urmă de strămoșii ei care au fost crescători de oi.

Citeste si Afacerea din care românii pot câştiga sume importante din confortul propriei locuinţe. Ce spaţiu este necesar şi cu cât îşi pot vinde produsele

Produsul ingenios din carnea de oaie cu care familia Gagea speră să dea lovitura pe piață

Mihaela Popescu Gagea spune că a testat piața de nuggets de miel (bucățele de carne, de obicei învelite în pesmet, care pot fi gătite rapid) și speră că va da lovitura cu acest produs, mai ales că a constatat un interes crescut pentru acest produs în Dubai.

Avem niște idei pentru nuggets-uri speciale de miel, am fost recent la un târg în Dubai și am văzut că ar fi de interes ca de la noi noi să plece caserole cu preparate congelate din miel. În ultimii ani carnea românească a fost foarte apreciată pentru că am reușit să învățăm și noi cum să creștem animalele, să avem o grijă mai mare de ele”, a mai spus directoarea, potrivit sursei citate.

Citeste si Ridichile românești, vândute la preț dublu în Ucraina! Doi români au dat lovitura cu afacerea legumelor. ”Ai noștri ne dau undeva la jumătate, foarte puțin”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult