- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Casa de amanet” ANAF! Ce sumă s-a încasat la bugetul de stat din vânzarea a 136 de bijuterii și obiecte de aur și platină confiscate de fisc?!

24 Oct, 15:01 • Gabriela Andreescu
Când este vorba de valorificat bunurile confiscate, ANAF își dovedește abilitatea de bun „comerciant”. Fiscul român a încasat peste 325.000 de lei în urma valorificării de metale şi pietre preţioase printr-o licitație publică
Casa de amanet ANAF! Ce sumă s-a încasat la bugetul de stat din vânzarea a 136 de bijuterii și obiecte de aur și platină confiscate de fisc?!

ANAF, prin Serviciul de valorificare bunuri Bucureşti din cadrul Direcţiei operative de valorificare bunuri confiscate – Direcţia generală de executări silite cazuri speciale, a organizat săptămâna trecută o licitaţie publică în urma căreia a realizat încasări semnificative la bugetul de stat, conform unui comunicat de presă.

Încasarile, în sumă de 326.325 de lei, au fost realizate prin valorificarea unui grup de obiecte metale și/sau pietre prețioase compus din 136 de obiecte din aur.

ANAF a încasat 326.325 de lei, prin valorificarea de obiecte metale și/sau pietre prețioase
ANAF a încasat 326.325 de lei, prin valorificarea de obiecte metale și/sau pietre prețioase

Valorificarea s-a desfășurat cu respectarea prevederilor art. 22 alin. (1) din H.G nr. 731/2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr.14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată astatului, republicată cu modificările şi completările ulterioare, mai anunță ANAF în comunicat.

Conform portalului oficial, ANAF a organizat în acest an, până în prezent, 29 de licitații pentru valorificarea bunurilor sechestrate la nivel național, dintre care doar 3 în București.

 

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult