- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Noi reguli pentru programul care „începe” cu o amânare

03 Mar, 19:35 • Cornel Ghimeșan
Casa Verde Fotovoltaice 2023. Românii care s-au înscris în program au fost anunțați că programul va începe cu o amânare și că mai au de așteptat.
Casa Verde Fotovoltaice 2023. Noi reguli pentru programul care „începe” cu o amânare

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Programul pe care mulți români s-au bazat trebuia să înceapă la începutul acestei luni, însă cei înscriși au fost anunțați că derularea acestuia începe cu o amânare. Pe lângă această întârziere, autoritățile au mai anunțat că există și o serie de modificări în ceea ce privește regulamentul.

Alte articole: ION, consilierul virtual al premierului Ciucă, un robot model! Și-a cerut scuze, după ce a fost acuzat că a „furat” o poză

Acest program ar fi trebuit să fie demarat la începutul acestei luni, conform delarațiilor inițiale ale autorităților. Totuși se pare că lansarea acestuia a fost amânată, din cauza faptului că până acum nu a fost alocat întregul buget.

Românii au fost foarte entuziasmați de programul Casa Verde Fotovoltaice, motiv pentru care s-au și înscris într-un număr foarte mare. Peste 150.000 de români ar urma să își monteze panouri fotovoltaice. Firmele care se ocupă cu montarea panourilor s-au pregătit intens pentru valul mare de cereri, achiziționând toate panourile necesare. Acum stau însă cu banii blocați, deoarece se asteptau ca procedurile să fie demarate la începutul lunii martie, așa cum fusese anunțat inițial.

Ce spun autoritățile despre Casa Verde Fotovoltaice 2023

Pe de altă parte, autoritățile anunță că nu există motive de îngrijorare, mai ales având în vedere că procedura va fi cu mult simplificată. Concret, românii care își doresc panouri fotovoltaice se vor putea înscrie folosind doar actul de identitate, pe o platformă special creată. În termen de 90 de zile vor primi o listă cu câteva sute de firme care montează astfel de panouri.

Administrația Fondului de Mediu nu a mai făcut față numărului mare de cereri, așa că a pasat responsabilitatea, iar acum ar urma ca firmele care montează panouri să fie și cele care vor analiza și vor aproba dosarele cetățenilor.

Românii care accesează fonduri prin programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 vor putea beneficia de 20.000 de lei, cu ajutorul cărora se pot bucura de independență energetică cu cel mai performant sistem fotovoltaic.

„AFM depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea programului de finanțare în cel mai scurt timp. După aprobarea prin ordin de ministru și publicarea în Monitorul Oficial a variantei finale a ghidului și după aprobarea bugetului de venit și cheltuieli al AFM pentru Mediu pentru anul 2023, va putea fi lansată o nouă sesiune de finanțare în cadrul programului”, a declarat anterior AFM

Citește și: Încă două zile libere pentru români! Legea a fost aprobată oficial de Klaus Iohannis, astăzi, 3 martie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult