- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noile liste cu cererile eligibile pentru programele „Casa Verde Fotovoltaice”, „Rabla Clasic”, „Rabla Plus” și „Microbuze pentru elevi” au fost publicate

23 May, 18:48 • Stefan Simion
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat noile liste cu dosare aprobate pentru programele "Casa Verde Fotovoltaice", "Rabla Clasic", "Rabla Plus" și "Microbuze pentru elevi".
Noile liste cu cererile eligibile pentru programele Casa Verde Fotovoltaice, Rabla Clasic, Rabla Plus și Microbuze pentru elevi au fost publicate

În cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice au fost publicate noi liste care conțin 4.784 cereri eligibile depuse de persoanele fizice în valoare de 95.680.000 lei și 697 cereri eligibile depuse de solicitanții unități de cult în valoare de 13.940.000 lei.

Casa Verde Fotovoltaice

Pentru “Programul Rabla Clasic” au fost publicate noi liste care conțin 588 dosare aprobate pentru 1.313 autovehicule și 325 motociclete în valoare de 22.987.000 lei. De asemenea, a fost publicată o nouă listă conținând 4 contestații aprobate pentru 16 autovehicule și 1 motocicletă în valoare de 243.000 lei.

Noile liste cu cererile eligibile pentru programele „Casa Verde Fotovoltaice”, „Rabla Clasic”, „Rabla Plus” și „Microbuze pentru elevi” au fost publicate

Noile liste pentru “Programului Rabla Plus” conțin 332 dosare aprobate pentru 1.129 ecotichete în valoare de 28.241.500 lei. De asemenea, 6 contestații pentru 13 ecotichete în valoare de 1.440.000 lei au fost admise.

În cadrul “Programului Microbuze pentru elevi” a fost publicată o nouă listă conținând 2 contestații admise în valoare de 39.998.500 lei.

Listele dosarelor aprobate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secțiunile aferente Programelor Casa Verde Fotovoltaice, Rabla Clasic, Rabla Plus și Microbuze pentru elevi.

Citeste si STUDIU: Tot mai mulți români vor să își instaleze panouri solare sau pompe de căldură: „Au fost supuse unui audit energetic”

Blocurile comuniste ar putea fi dotate cu panouri fotovoltaice

Blocurile comuniste din București, dar și cele din provincie ar putea deveni surse de energie în viitorul apropiat, a spus ministrul Energiei Sebastian Burduja. Panourile fotovoltaice instalate pe blocurile vechi din Capitală ar putea genera circa 680 de MW putere instalată, potrivit unei analize efectuate la nivelul Ministerului Energiei.

Totodată, ministrul a precizat și faptul că se are în vedere un instrument de finanţare pentru un asemenea program, pentru blocurile vechi din întreaga țară.

Analiza colegilor mei a ținut cont de 3 factori: numărul de blocuri din București, suprafața medie a acoperișului, suprafața necesară pentru a instala 1 kW. Astfel, s-a determinat o putere medie instalată per acoperiș și putere totală, suma întregului potențial. Din date ne dăm seama de potențialul solar pe care îl are acoperișul neutilizat al blocurilor. Și nu numai cele din București, ci din toată țara. 

Citeste si Marius Budăi explică care sunt principalele schimbări privind noua Lege a pensiilor. Veniturile a peste 3 milioane de pensionari ar urma să crească

Prin potențialul energetic se poate îmbunătăți nivelul de trai al indivizilor și familiilor și să fie construită o societate românească rezilientă și competitivă.

Referitor la programe de finanțare, luăm în calcul un nou program prin care să încurajăm eficiența energetică, să combatem sărăcia energetică și să ne adresăm consumatorilor vulnerabili. Iar prin comunitățile de energie, la care acum începem să lucrăm, putem identifica soluții”, a declarat conchis Sebastian Burduja pentru DCBusiness.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult