- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casele de marcat self-scan reprezintă un câștig pentru salariații Auchan. „Angajatii au scapat de stresul functiei de casier”

08 Mar, 19:04 • Lupu Alexandra
Un fost angajat pe funcția de casier oferă declarații de interes, în plin scandal, odată cu implementarea caselor de marcat self-scan. Persoana care a ocupat funcția în trecut susține că măsura este mai mult decât bine venită.
Casele de marcat self-scan reprezintă un câștig pentru salariații Auchan. „Angajatii au scapat de stresul functiei de casier”

Implementarea caselor de marcat self-scan a declanșat un adevărat conflict în societate, având în vedere că multe persoane s-au arătat nemulțumite de decizia preluată de conducerea Auchan. Cu toate acestea, au ieșit la suprafață informații relevante despre funcția care va fi înlocuită de tehnologia avansată: un fost casier declară că măsura este mai mult decât bine venită, arată stiripesurse.ro.

Reacții asupra caselor de marcat self-scan la Auchan

Un fost angajat în funcția de casier a ales să-și exprime public opinia despre acest post și despre toate implicațiile lui. Mai exact, persoana în cauză a scris o postare pe Reddit, în care a povestit care sunt dificultățile pe care salariații le confruntau de fiecare dată când își desfășurau programul de muncă. Aceasta a menționat că vrea să contrazică reacțiile negative care au apărut în urma deciziei de a introduce case de marcat self-scan, având în vedere că, din perspectiva lui, meseria este una groaznică. Autorul postării a povestit că a ocupat această funcție timp de 3 ani la Kaufland, perioadă în care a fost nevoit să stea ore întregi în picioare și să facă aceleași lucruri fără oprire.

Pe lângă aceste elemente, persoana în cauză menționează că trebuia să se confrunte în fiecare zi cu atitudinea și comportamentul clienților, care nu sunt tocmai necunoscute. Mai exact, fostul angajat se lovea adesea de consumatorii care se plângeau de timpul de așteptare la coadă, având chef de ceartă. Autorul a menționat că un alt factor de stres apărea în etapa în care trebuia să dea restul clienților pentru cumpărăturile achiziționate, având în vedere că adesea apărea un moment de „pierdere”.

Vezi și: Salarii Auchan 2023. Câți bani primește un casier relocat de la casele de marcat desființate. Tichete de masă în valoare de 400 de lei

Fostul casier confirmă că măsura introdusă de Auchan este una bine venită, ba mai mult de atât, speră ca aceasta să fie aplicată în cadrul mai multor companii. Autorul susține că tehnologia implementată îi ferește pe angajați de toate elementele povestite anterior, astfel, aceștia au scăpat de un stres. În aceeași postare, persoana în cauză menționează că salariații nu și-au pierdut locul de muncă, ipoteza fiind una falsă.

Reacții după ce Auchan a decis implementarea caselor de marcat self-scan
Reacții după ce Auchan a decis implementarea caselor de marcat self-scan

„Dupa cum bine stiti, in ultima vreme, datorita aparitiei caselor de marcat self-scane in Auchan, au izbucnit reactii negative ale românilor asupra retailer-ului Auchan, chiar si George Simion si Marian Godina au avut reactii negative la acest lucru. Eu tin sa contrazic toate recatiile negative si va spun si de ce.

Eu am lucrat 3 luni de zile la Kaufland, in 2019, lucram atat la casa de marcat, cat si pe raion. Viata de casier e groaznica. Pe langa faptul ca stai ore bune nemiscat in fața casei de marcat, facand acelasi lucru încontinuu, mai dai si de tot felul de oameni, unii mai cu chef de cearta, altii cu intrebari stupide, altii care stau o ora sa scoata banii din portofel si altii oameni care te injura ca de ce asteapta mult la coadă. Și stresul care apare in momentul in care te pierzi la numarat banii si nu stii sa dai restul de bani. Casele self-scan sunt bine venite fix din cauza ca faptului ca tu ca si casier nu mai ai de a face cu aspectele descrise mai sus.

Clientii isi scaneaza singuri produsele, iar „fostii” casieri stau tot timpul langa casele self-scan pentru a a ajuta clientii nepricepuți. Alti fosti casieri sunt repartizati tot in magazin, dar pe alte functii. Deci ipoteza ca au fost dati oameni nevinovati afara, pica din start. Din contra, angajatii au scapat de stresul functiei de casier. Deci, ideea caselor de marcat self-scan este o idee buna si sper sa fie implementata si alte magazine”, susține fostul casier în postarea redactată pe Reddit despre situația de la Auchan.

Citește și: Marian Godină boicotează decizia Auchan de eliminare a casierilor: „Aștept acum să apară restaurantele în care mergi în spate să-ți faci o omletă, iar la final te duci cu farfuria să o speli”