- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să coste construirea unei case în 2024: „Eu vă zic un preț de constructor corect, restul e cancan”

11 Jan, 20:38 • stefan.vlad
Cât a ajuns să coste construirea unei case în 2024. În ultima vreme, mai exact după pandemie, românii renunță la apartament în detrimentul unei case. Fie că și-o construiesc de la zero sau o achiziționează gata făcută, acestea sunt la mare căutare. Cum piața imobiliară a crescut destul de mult, este greu de spus care sunt prețurile exacte.
Cât a ajuns să coste construirea unei case în 2024: Eu vă zic un preț de constructor corect, restul e cancan

Cât a ajuns să coste construirea unei case în 2024. Pentru că achiziționarea sau construirea unei case continuă să fie unul dintre subiectele cele mai de interes pentru mulți români, pe rețelele sociale sunt multe dezbateri pe acest subiect.

Citește și: Noua Casă 2024. Prețurile tot mai mari ale locuințelor îi lasă pe românii care vor credite garantate de stat cu tot mai puține opțiuni

Cât a ajuns să coste construirea unei case în 2024

Recent, un român a făcut o postare pe grupul de Facebook Design interior & Amenajari, în care spune că ar dori să-și construiască o casă relativ mică, de 100 de metri pătrați și vrea să știe cam care sunt prețurile la ora actuală.

Dacă se poate să spuneți cât v-a dus o casă în 2023 de construit (cu tot cu fundație)! Maxim 100 mp! Dacă doriți să puneți și poze, ar fi super util! Și poate aveți și meseriași de recomandat! Mulțumesc”, este mesajul scris de bărbat.

Răspunsurile nu au întârziat să apară, un prim mesaj arată că prețurile de construcție ar fi în jur de 600 de euro pe metru pătrat: „Costul este de aproximativ 600 euro / mp construit, la gata. Sub 500 de euro nu cred că poți coborî și în sus cât te ține buzunarul”.

A fost imediat corectat de altă persoană, care susține că prețurile sunt mult mai mari: „Cel puțin dublu. Eu vă zic un preț de constructor corect, restul e cancan, i-a răspuns cel contestat.

Casă 160 mp, încălzire în pardoseală TECE, parter și etaj, pompă nibe, izolație cu vata bazaltică de 10 rockwool, 130.000 euro, mai trebuie sa dau decorativa. Materiale căutate și negociate de mine la depozite, schimbat nenumărați „Meșteri”. Dar am încercat sa țin totul sub control strict!

Cu oferte de la constructor ieșeam cel puțin cu 40-50 mii mai scump. Așa că știu ce vorbesc! Din 2018 construiesc la casa! Din costul spus îmi iese 816 euro mp fără decorativă. Deci e aproape dublu decât ce s-a spus mai sus. Aici am vrut să ajung”, este un alt mesaj.

Tot din experiență spun că am dat în jur de 600 euro materialele, fără mâna de lucru. Și nu am luat totul de lux, așa pe mediu, și alergat după prețuri bine. Am avut terenul. Casa construita în 2023/ 1.000 euro pentru cine vrea calitate, așa cărămizi pe pământ se pot pune și la 500.

Un preț realist pentru ceva decent este de 1000 euro/mp.

Casă începuta în 2020 la gata undeva 150.000 de euro, mobilată. Cu creșterile din ultima perioadă, preconizez o creștere de 30-40%. Asta daca nu se face rabat de materiale și calitate. 100 mp, pe un singur nivel”, sunt doar alte câeva mesaje.