- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să coste o caserolă de urzici în Piața Obor. Prețurile au luat-o razna în 2024

26 Feb, 14:38 • Bumbeneci Diana
Urzicile au ajuns să coste anul acesta mai mult decât carnea de pui. Iată cât costă o simplă caserolă de urzici în Obor.
Cât a ajuns să coste o caserolă de urzici în Piața Obor. Prețurile au luat-o razna în 2024

Preţurile pentru primele verdeţuri de primăvară au crescut în pieţele din Bucureşti. Urzicile şi spanacul sunt cu 20% mai scumpe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, un kilogram de spanac costă acum 10 lei, iar în unele piețe poate ajunge chiar și la 15 lei. La fel se întâmplă și cu urzicile. O simplă caserolă de urzici, de maxim 300 de grame a ajuns să coste la producători și 15 lei, fiind vorba despre urzicile de casă, iar cele de pădure sunt vândute la prețuri ce sar de 18-20 de lei.

Spanacul este foarte căutat în această perioadă în pieţele din Bucureşti, la fel ca și alte trufandale pe care comercianţii le-au expus la vânzare pe tarabe.

În ceea ce privește loboda, prețul este de 10 lei, în timp ce o legătură de leuştean costă 5 lei. De asemenea, ceapa verde a apărut pe tarabe, fiind vândută cu 3 lei pe legătură.

Salata verde este vândută la minim 5 lei bucata, iar legătura de ridichi costă 3 lei. Roșiile de la producători costă peste 12 lei cele mici și 18 lei cele mai mari.

Ai mai  putea citi azi și: El este românul care a câștigat duminică 7 milioane de euro la loto 6/49

urzici
urzici

Și urzicile de pădure au fost scoase la vânzare la un preț record

Urzici de pădure „gata culese” şi-au făcut deja apariţia pe tarabele din Piaţa Obor din Bucureşti, iar românii sunt din ce în ce mai atrași de această mâncare a primăverii.

Prin urmare, pentru un kilogram de urzici din Piaţa Obor din Bucureşti, cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar nici mai mult nici mai puţin decât 20 de lei, iar dacă vor să mănânce o porție consistentă de urzici, trebuie să folosească între 2 și 3 kilograme.

Astfel, un kilogram de urzici în Piaţa Obor din Bucureşti a ajuns să depăşească preţul unui kilogram de carne de pui de ţară, care nu depăşeşte 18 lei.

Vezi azi și: Românce dispărute după incendiul din Valencia. Anunțul MAE

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult