- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românce dispărute după incendiul din Valencia. Anunțul MAE

26 Feb, 08:32 • Bumbeneci Diana
În cumplitul incendiu din Valencia ar fi implicate și două românce. Ministerul Afacerilor Externe a făcut un nou anunț cu privire la evenimentul tragic.
Românce dispărute după incendiul din Valencia. Anunțul MAE

Două românce care locuiau în blocul din Valencia unde joi seară a izbucnit un puternic incendiu sunt de negăsit, conform administratorului clădirii. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au revenit cu precizări în legătură cu incendiul cumplit.

Românce dispărute în incendiul din Valencia

Administratorul blocului din Valencia, Adriana Banu, a declarat că două românce locuiau în imobilul respectiv.

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei.

Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a afirmat Adriana Banu pentru ProTV.

incendiu Valencia
incendiu Valencia

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia.

„Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, conform instituţiei.

MAE mai informează că, la nivelul oficiului consular, a fost primită o solicitare de asistenţă consulară din partea unei familii de cetăţeni români care locuia în clădirea afectată, în vederea eliberării unor noi documente de identitate, întrucât documentele vechi au fost distruse în incendiu.

Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au transmis reprezentanţii MAE.

Ai mai putea citi: Anunțul momentului pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 1%, vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 80%”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult