- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să coste un kilogram de vinete românești pe piață. Prețul nu este deloc mic

15 Jul, 12:00 • Lupu Alexandra
Vinetele au apărut și la tarabele românești din piețe. Iată cât costă un kilogram.
Cât a ajuns să coste un kilogram de vinete românești pe piață. Prețul nu este deloc mic

Fermierii au început să vină cu marfa proprie la tarabele din piețele românești, informează kanald.ro. Deși Guvernul a anunțat prețuri mai mici, costurile legumelor se mențin ridicate în prezent, așa cum se întâmplă și în cazul vinetelor. Românii ajung să scoată din buzunare sume considerabile pentru cumpărăturile zilnice.

Cât costă un kilogram de vinete

În acest moment, prețul pentru vinete variază între 10 și 12 lei pe kilogram. Românii se văd obligați să se gândească de două ori înainte să cumpere. Nu este de mirare că oamenii preferă să aștepte ca prețul vinetelor să mai scadă, înainte de a le cumpăra. Nu doar vinetele au avut parte de o creștere substanțială a prețurilor. Mai multe legume intră pe lista de lux, iar situația este una similară și dacă vorbim despre fructe.

Citește și despre: Ajutor pentru bătrânele care își vindeau marfa pe trotuar. S-au înființat tarabele sociale, iar ele își vor putea vinde marfa în cadrul organizat, în piețe

Un kilogram de pepene poate ajunge și până la 6 lei. În ciuda faptului există o gamă variată de pepeni disponibili în piețe, românii sunt atrași în mod special de celebrii pepeni de Dăbuleni. Ei sunt deja scoși la vânzare la tarabe, dar cumpărătorii au fost surprinși neplăcut de prețuri.

În piața Obor din Capitală, prețul unui kilogram de pepene variază între 4 și 6 lei. Mai există și magazine de cartier care vând pepenii cu 3,5 lei pe kilogram, în funcție de zona din care aceștia sunt aduși.

Vinete
Vinete

Românii trebuie să scoată mulți bani din buzunare și dacă vor să cumpere roșii. În pieţele din Capitală, un kilogram de roşii româneşti costă 10-12 lei. Pe de altă parte, lângă Bucureşti, pe marginea drumului, preţul este şi mai mic. Un producător de la Domnești, județul Ilfov, vinde roșiile românești la un preț foarte bun.

Roșiile se găsesc la 5 lei kilogramul. Românii care stau în București pot da o fugă până la marginea orașului să cumpere direct de la producător. Acum o lună, un kilogram de roșii românești costa foarte mult. În Piața Veteranilor din București, legumele erau puse la vânzare la un preț record: 25 de lei pentru un kilogram. Vânzătorii au spus că au vândut chiar și cu 45 de lei un kilogram de roșii, în luna aprilie a anului 2023.

Vezi și: Românii cer testarea legumelor în pieţele din oraş. A fost demarată o campanie de strângere de semnături. „Vorbim despre sănătatea noastră”