- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii cer testarea legumelor în pieţele din oraş. A fost demarată o campanie de strângere de semnături. „Vorbim despre sănătatea noastră”

05 Jul, 19:59 • Lupu Alexandra
Românii au dat startul unei campanii de strângere de semnături, prin care solicită testarea legumelor în pieţele din oraş. Totul se întâmplă în contextul în care mai mulți legumicultori au fost descoperiți folosind substanțe chimice neconforme pentru a grăbi coacerea produselor agricole de sezon.
Românii cer testarea legumelor în pieţele din oraş. A fost demarată o campanie de strângere de semnături. „Vorbim despre sănătatea noastră”

Reprezentanții PNL Buzău au demarat o campanie de strângere de semnături pentru a determina Primăria și Consiliul Local Buzău să introducă testarea legumelor în piețele din oraș, informează ziare.com. Ideea a apărut în contextul în care mai mulți legumicultori au fost descoperiți utilizând substanțe chimice neconforme pentru a grăbi coacerea produselor agricole de sezon.

Românii cer testarea legumelor în pieţe

Ideea a apărut după ce mai mulți legumicultori au fost prinși în timp ce foloseau substanțe chimice neconforme pentru a grăbi coacerea produselor agricole de sezon. În momentul în care a luat naștere scandalul, senatorul Vlad Pufu a lansat o astfel de petiție în mediul online. Petiția a adunat de la începutul lunii aprilie și până acum aproximativ 300 de semnături. Liberalii din Buzău au amplasat miercuri, 5 iulie, două corturi în vecinătatea a două piețe din cartier. Începând cu ziua de luni, 10 iulie, oficialii vor să strângă semnături din ușă în ușă.

Te-ar putea interesa și: Producătorii din Brașov își vând singuri marfa! Se bucură de legume și fructe de primă mână datorită sistemului de succes implementat

„Dăm start astăzi campaniei noastre pentru strângere de semnături pentru testarea legumelor în pieţe.

Avem deja în mediul online o astfel de campanie pentru conştientizarea decidenţilor locali şi a domnului primar Toma care a strâns aproximativ 300 de semnături.

Astăzi demarăm această campanie prin corturile amplasate în municipiul Buzău şi de luni vom începe şi «door to door» prin reprezentanţi zonali”, au anunţat liberalii din Buzău.

Liberalii din Buzău afirmă că au văzut o reticiență la ultima ședință de Consiliu Local, în ceea ce privește introducerea testelor. Totodată, ei afirmă că au văzut o reticiență a primarului Constantin Toma, care a catalogat inițiativa drept una populistă.

„Nu este populistă! Vorbim despre sănătatea noastră, a buzoienilor şi a românilor, iar despre sănătate trebuie să vorbim cu maximă maturitate.

În toamnă, vrem să îl determinăm pe domnul primar, în baza acestor semnături, să introducă acest tip de testare. Soluţia trebuie să o găsească dânsul, nu venim să îi dăm noi soluţiile, dar să nu uităm că avem la Buzău Banca de Gene acolo unde activează reputaţi specialişti care cred că trebuie puşi la treabă să identifice împreună cu Primăria soluţii ce pot fi puse în aplicare”, afirmă senatorul liberal Vlad Pufu, preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Buzău.

Legume
Legume

Deputatul buzoian Gabriel Avramescu, preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Buzău, a declarat că trebuie să se discute despre calitatea alimentelor care ajung pe mesele românilor. El afirmă că problema este de interes.

„Este o problemă de interes, mai ales acum când se vorbeşte despre tot felul de facilităţi ce trebuie introduse, de reducere a preţului la alimente de bază şi tocmai de aceea cred că în acest moment trebuie să vorbim şi despre calitatea a ceea ce punem pe masă.

Tocmai de aceea suntem cu toţii aici să sprijinim această iniţiativă care nu este singulară şi sunt oraşe care fac deja aceste testări şi ne dorim ca în pieţe producătorii adevăraţi să aibă prioritate şi mai puţin cei care sub umbrela «producătorului agricol» vin şi vând kiwi, banane, portocale sau alte produse «tradiţionale» buzoiene”, declară preşedintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Citește și despre următorul subiect: Controale masive în supermarket-uri! Ministerul Agriculturii verifică volumul de legume și fructe proaspete