- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Cât câștigă șoferii de tir în România. Veniturile sunt uluitoare

19 Feb, 21:20 • Stefan Simion
Care sunt veniturile unui șofer de tir în România. Iată câte posturi sunt disponibile în domeniul transporturilor în aceste momente.
Cât câștigă șoferii de tir în România. Veniturile sunt uluitoare

Șoferii de tir din România sunt privilegiați! Salariile acestora sunt unele uluitoare, tocmai de aceea, locurile de muncă din domeniul transporturilor au ajuns un subiect de interes pentru mai mulți români, citează cancan.ro.

Veniturile mici au determinat mulți români să înceapă să-și caute alte locuri de muncă, în cadrul cărora salariile să fie mult mai mari. Un număr mare de persoane au luat în considerare domeniul transporturilor, acolo unde existau tot felul de speculații despre veniturile și câștigurile la care ajunge un șofer de tir.

Românii nu s-au înșelat! Șoferii de tir au parte de un salariu uimitor, iar partea bună este că la momentul actual există 2.600 posturi libere în acest domeniu.

Cât câștigă șoferii de tir

Salariul mediu pentru șoferii de tir este în valoare de 3.500 lei. Persoanele care lucrează în transporturi și distribuție la nivel internațional pot ajunge să câștige chiar 13.000 de lei. În cazul șoferilor care refuză să facă deplasări în alte orașe sau chiar și în alte țări, salariul începe de la suma de 2.700 lei.

Vezi și: Cod rutier 2023. Semnul rutier care produce confuzie tuturor șoferilor. Poți rămâne oricând fără permis din cauza lui

șoferii de tir
șoferii de tir

„În ceea ce-i priveşte pe şoferi, plaja salarială este foarte largă şi depinde de program, de timpul de autovehicul condus şi, desigur, de distanţele pe care trebuie să le parcurgă. Astfel, salariul unui șofer de camion urcă la o medie de aproape 3.800 de lei pe lună, iar cel a unui șofer de tir pe curse internaționale poate depăși 13.000 – 14.000 de lei”, transmite Head of Sales în cadrul eJobs, Roxana Drăghici.

Așadar, putem constata că media salarială este de 3.500 lei pentru șoferii de tir. Persoanele care au experiență acumulată deja în acest segment se pot bucura de venituri mai mari de atât, ajungând chiar la 20.000 lei.

2.600 posturi libere

La ora actuală, există 2.600 posturi libere pentru persoanele interesate de domeniul transporturilor. Acesta este cel mai afectat segment, din perspectiva lipsei de personal. 60.000 de oameni au aplicat pentru un astfel de job încă de la începutul anului. În general, sunt căutate persoane fără experiență, dar și cele care au în spate între 2 și 5 ani de lucru în domeniu. Seniorii și managerii nu se bucură de atât de multe oferte în această perioadă.

Citește și: Trucul folosit de tot mai mulţi şoferi pentru a plăti mai puţin pe asigurarea RCA. Economie de câteva sute de lei pe an

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult