- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Trucul folosit de tot mai mulţi şoferi pentru a plăti mai puţin pe asigurarea RCA. Economie de câteva sute de lei pe an

09 Feb, 12:08 • Cornel Ghimeșan
Românii au găsit modalitatea să plătească mai puţin pentru poliţele RCS, deşi prețul asigurărilor a fost majorat destul de mult în ultima perioadă. Cei mai afectați de aceste scumpiri sunt șoferii care nu au experiență, obligaţi să achite sume foarte mari.
Trucul folosit de tot mai mulţi şoferi pentru a plăti mai puţin pe asigurarea RCA. Economie de câteva sute de lei pe an

Trucul folosit de tot mai mulţi şoferi pentru a plăti mai puţin pe asigurarea RCA. Pentru a plăti mai puțin. tot mai mulţi şoferi, mai ales cei tineri şi neexperimentaţi, trec maşinile pe numele părinţilor sau bunicilor! Astfel, se poate ajunge la economii de câteva sute de lei în fiecare an. „Având în vedere că-i pe tata… se încadrează la categoria aia, că n-a avut niciun accident. N-am experienţă decât vreo ţae ani şi vârsta… Deci asta e o soluţie să plătiţi mai puţin la RCA. Da, cred că se practică frecvent pe la noi”,a  spus un şofer pentru Observator.

Citeşte şi: Aplicația „amiabila” pentru accidente te scapă de RCA. Formularul poate fi completat online. Firmele de asigurări vor suna clienții

Totuşi, specialiștii atenționează că în cazul mai multor accidente, tarifele RCA vor crește simțitor, însă alte soluţii în cazul lipsei de bani sunt plata în rate sau încheierea unei poliţe pe durata unei luni. „Se pot negocia, se poate ajunge la maximum 10 rate care să se plătească”, a declarat Daniel Scărlătescu, conciliator Salfin, pentru Observator.

Citeşte şi: Un român a trăit un adevărat șoc atunci când a văzut cât trebuie să plătească pentru RCA! „Am un vecin care a dat 3000 de lei pe Matiz și 2500 lei pe asigurare”

Totodată, conducătorii auto trebuie să ţină cont de anumite lucruri în ceea ce privește asigurarea obligatorie. „Rețeta ideală este să îți achiziționezi o mașină cu o putere nu foarte mare. Să ai un istoric bun și, în momentul când te duci să-ți cumperi polița de asigurare să soliciți brokerului oferta comparativă la toate societățile de asigurare”, a spus Dorel Duță, președinte UNSICAR, în timp ce Viorel Vasile, CEO la o companie de brokeraj, a explicat că unii asiguratori au tarife care le depășesc pe cele de referință. De asemenea, recomandarea ca RCA-ul sp fie cumărat online, pentru a evita plata unor comisioane.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult