- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă un șofer de taxi, Uber sau Bolt în 2024. Tot mai mulți români optează pentru această meserie

17 Jan, 11:57 • Bocioacă Bianca
Pe străzile de la noi din țară, mai ales în marile orașe, sunt mai multe mașini de taxi, Uber sau Bolt, semn că oamenii preferă astfel de mijloc de transport. Acest lucru este foarte avantajos pentru șoferii care practică această meserie. Ce salariu câștigă un șofer de taxi în 2024.
Cât câștigă un șofer de taxi, Uber sau Bolt în 2024. Tot mai mulți români optează pentru această meserie

În București, un șofer de taxi poate câștiga până la 6.000 de lei net pe lună, fără bacșiș, potrivit anunțurilor de angajare postate pe mai multe platforme de recrutare. Un taximetrist poate câștiga, doar din curse, chiar și 300 de lei pe zi, fără a lua în calcul bacșișul.

Șoferii de Bolt sau Uber câștigă și ei 5.000 – 6.000 de lei/lună, cu atestat de transport persoane. Aceste sume depind efectiv de timpul pe care șoferii îl aleg să stea la volan.

Veniturile șoferilor de taxi pot varia în funcție de orele petrecute la muncă și de perioada anului. Cel mai profitabil interval al unei zile pentru un taximetrist este între orele 06.00 și 09.00, iar cel mai slab între 11.00 și 15.00, scrie newsweek.ro

Citește și: Prețul polițelor RCA a fost modificat din nou. Care sunt categoriile de șoferi care vor plăti mai puțin

În perioada sărbătorilor sau evenimentelor importante, cum ar fi festivalurile sau meciurile de fotbal, taximetriștii pot câștiga mai mult decât de obicei.

Cât câștigă un șofer de taxi din Germania sau Italia

Un taximetrist din Germania câștigă 2.560 – 2.600 de euro de euro pe lună. La fel și în Spania.

Iar în Italia, un taximetrist câștigă aproximativ 1.800 de euro pe lună. Aceleași sume le poate câștiga și în Portugalia , în Slovenia sau Grecia.

Citește și: Amenzi mai mari pentru șoferii indisciplinați în 2024. O parcare neregulamentară te poate lăsat fără un sfert din salariul pe o lună

Sunt multe oferte de muncă pentru șoferi de taxi în Uniunea Europeană iar românii se pot angaja dacă îndeplinesc condițiile impuse. De regulă acestea sunt minime cum ar fi atestatele de transport și cunoașterea limbii țării unde se face angajarea.