- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigi în 2023 dacă te angajezi pe postul de funcționar economic

25 Mar, 21:08 • Bumbeneci Diana
Funcționarii economici sunt de neînlocuit în România. Mulți români se întreabă ce salariu pot avea pe un astfel de post, dar și ce au de făcut la job.
Cât câștigi în 2023 dacă te angajezi pe postul de funcționar economic

Un angajat pe poziţia de funcţionar economic are un salariu care variază, în medie, între 500 şi 1.000 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs, conform Zf.

Ce trebuie să facă un funcționar economic

Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs a explicat pentru sursa citată că funcţionarii economici au un mare rol în obţinerea şi prelucrarea datelor contabile, statistice şi financiare. La un astfel de loc de muncă, atenția deosebită pentru detalii este esenţială în acest caz.

Ai mai putea citi: Vrei să devii coordonator de evenimente în 2023? Iată ce salariu fabulos poți avea în România, pe o muncă atât de frumoasă

Job funcționar economic
Job funcționar economic

„Gestiunea economică a unei companii nu este deloc o treabă uşoară şi implică anumite riscuri. Sunt multe cifre şi date foarte importante, iar marja de eroare este extrem de mică în acest domeniu. De aceea, funcţionarii economici au un mare rol în obţinerea şi prelucrarea datelor contabile, statistice şi financiare, iar atenţia pentru detalii este esenţială în acest caz. Ei se ocupă şi de tranzacţiile în numerar care pot apărea, astfel că trebuie să ştie bine legislaţia în domeniu. Salariile se învârt, de regulă, în intervalul 500-1.000 de euro net, în funcţie de nivelul de complexitate şi de experienţă cerut”, spune Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, tichete cadou, bonus de performanţă oferit in raport cu realizările obţinute, al 13-lea salariu şi primă de vacanţă.

Conform analizei Zf, 297 de posturi vacante pentru poziţia de funcţionar economic sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Constanţa, Sebeş şi Braşov.

Ai mai putea citi: Cât câștigă un MS Dynamics în România. Cum poți obține jobul și ce ai de făcut pe o astfel de funcție

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult