- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât consumă un aparat de aer condiționat. Suma pe care o plătesc românii în plus la factură

03 Jul, 10:33 • Toma Anca
Cât consumă un aparat de aer condiționat. Fie că suntem la locul de muncă sau acasă, un astfel de dispozitiv este necesar în această perioadă, motiv pentru care vânzările înregistrează o creștere semnificativă. Şi cum cererea e mare, timpii de aşteptare pentru instalarea lor poate dura ceva vreme. Chiar şi furnizorii de energie oferă clienţilor aparate de aer condiţionat, iar plata se face în rate, direct pe factură. 
Cât consumă un aparat de aer condiționat. Suma pe care o plătesc românii în plus la factură

Cât consumă un aparat de aer condiționat. Vânzările de aparate de aer condiţionat au crescut cu 30%, preţurile începând de la 1.300 de lei şi pot ajunge până la 7 mii de lei. Chiar dacă livrarea și instalarea lor poate dura și până la o lună, românii sunt dispuși să plătească și să aștepte.

„Vânzarea creşte de două ori, până la de 5 sau 10 ori mai mult decât în restul anului. Există o tendinţă către un design special. Avem un aparat disponibil în trei culori şi arată foarte bine. Începe de la 7.200 de RON, TVA inclus. Acesta e cel mai perfomant aparat de aer condiţionat al nostru. Dar şi cel mai scump.  

Preţul începe de la 12.000 de RON. Timpii de aşteptare se duc chiar până la o lună de zile pentru montaj. Alternativa e să ne achiziţionăm aparatul de aer condiţionat înaintea sezonului. „, spune Olimpia Iordan, director de vânzări, potrivit Observatornews.ro.

Cât consumă un aparat de aer condiționat

Dacă se apelează la furnizorul de energie electrică, trebuie să știți că durează trei zile, mai exact. Clienţii pot plăti dispozitivele direct pe factură, în mai multe rate. În plus, pot începe să achite peste trei luni de la primirea aparatului.

Citește și: Metoda simplă ca să reduci consumul aparatului de aer condiționat. Cum să plătești mai puțini bani pe facturile la energie

Ştim că tentaţia e foarte mare, în special în zilele caniculare de vară, de a seta temperatura aparatului de aer condiţionat pe o valoare mai scăzută.

Dacă am folosi un aparat de aer condiţionat cu o putere de 3 kW, putere instalată, folosind un preţ al energiei maximal 1,3 lei pe kWh, mergând pe asumpţia că 15 zile din lună am folosi aparatul de aer condiţionat la o pondere de 50% din puterea maximă, ar însemna un consum lunar în plus de peste 180 de kWh. Ceea ce aduce un cost suplimentar în factură de peste 230 de lei”, a declarat Adrian Vintilă, FEL România, potrivit sursei menționate mai sus.

Folia de aluminiu care ţine loc de aer condiţionat

Aerul condiţionat este foarte eficient, însă se resimte foarte mult la facturile la energia electrică. Pe timpul verii, consumul pe termen lung al aparatului de aer condiționat înseamnă cheltuieli mai mari la facturile lunare. O soluție eficientă și ieftină prin care poți face față căldurii de afară, și, în același timp, care reduce consumul electric cu până la 50%, este folia de aluminiu!

Apartamentul poate fi ușor protejat de căldura verii cu folia de aluminiu. Pentru a face acest lucru este necesar să lipești folia de aluminiu pe fereastră. Soarele nu va străluci prin fereastră și căldura nu va invada casa ta. Razele vor fi reflectate înapoi, potrivit hna.de. Efectul reflectorizant al foliei de aluminiu este puțin mai puternic pe partea lucioasă decât pe cea mată.

În plus, trucul ar trebui să funcționeze mai bine pe ferestrele expuse mai mult la soare. Totuși, trucul cu folie de aluminiu nu este perfect… are și un defect! Și anume că nu durează foarte mult timp. În plus, dacă se folosește multă folie de aluminiu există și deșeuri mai multe. (Citește AICI mai multe detalii)