- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Metoda simplă ca să reduci consumul aparatului de aer condiționat. Cum să plătești mai puțini bani pe facturile la energie

05 Jun, 22:39 • Claudia Simion
Românii se confruntă cu facturi tot mai mari la energie în ultimul an și mulți dintre ei abia mai fac față cu cheltuielile uriașe.
Metoda simplă ca să reduci consumul aparatului de aer condiționat. Cum să plătești mai puțini bani pe facturile la energie

Una dintre preocupările românilor în ultima perioadă e să găsească economisească cât mai mult din banii pentru facturi. Aparatul de aer condiționat e unul dintre electrocasnicele cu cel mai mare consum de energie.

Cum să plătești mai puțini bani pe facturile la energie

Vara a venit deja, iar meteorologii anunță temperaturi ridicate în perioada următoare. Mulți caută să reducă cât mai mult consumul de energie. Există schimbări de comportament la care puteți apela zilnic ca să salvați bani de buzunar și, totodată, să protejați mediul.

Citește și Ce salariu primeşte un român în Spania, angajat culegător de căpşuni. Câţi bani te costă mâncarea şi facturile

„Nu folosi curentul electric acolo unde nu ai treabă. Nu stai în încăpere, închizi lumina. Posibilitatea de a schimba iluminatul cu unul modern, Tehnologia LED, este acum la îndemâna tuturor. Consumul scade cu aproape 80-90%, iar durata de viață crește cu cel puțin 25%. Nu va fi un câștig imediat enorm. E unul pe termen lung”, explică Bogdan Alecsandru, jurnalist Observator.

Citește și Proiectele generoase ale României pentru tranziția la energia verde pot duce la consecințe grave! Ce trebuie să respecte țara pentru a nu risca tarife imense la facturi

Printre electrocasnicele care consumă cel mai mult se numără frigiderul, mașina de spălat și uscătoarele. Când cumperi un nou aparat electrocasnic e important să fii atent la clasa de energie și să citești cu mare atenție eticheta, unde e trecut consumul anual. Spălatul vaselor de bucătărie la o mașină de vase e mai eficient decât cel manual din toate punctele de vedere, fie că vorbim de apa consumată, de detergent sau energie. Un alt truc ar fi să alegeți temperaturi mai scăzute când folostiți mașina pentru haine fiindcă ajută la reducerea consumului.

Metode ca să reduci consumul aparatului de aer condiționat

Metoda simplă ca să reduci consumul aparatului de aer condiționat. Când cumpărați un nou aparat de aer condiționat ar trebui să vă asigurați că e de o eficiență cât mai înaltă. „Eticheta obligatorie în comunitatea europeană te va ajuta să faci comparație. Sigur, prețul va fi și el puțin mai ridicat în cazul produselor A. Întotdeauna folosește aerul cu filtrele curățate, e bine pentru sănătatea ta, dar și pentru a aparatului care va fi mereu în parametri normali. Nu îl folosi în exces, poți ajunge la probleme medicale. Dacă poate fi conectat pe un dispozitiv mobil e perfect, va fi controlat de la distanță și îl poți porni cu 5 minute înainte să ajungi acasă. Astfel ambientul va fi perfect, iar curentul electric nu va fi consumat inutil, cu un aparat pornit ore întregi pe durata plecării”, a mai spus jurnalistul.