- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă cazarea pe litoralul românesc de 1 Mai. Prețuri colosale pentru un adult, pentru două nopți de cazare

24 Apr, 23:13 • Claudia Simion
Mai sunt doar câteva zile până de 1 Mai, iar românii sunt așteptați pe litoralul românesc în număr mare să dea drumul la distracție. Corina Martin, președinte de onoare al patronatului RESTO Constanta şi secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România, spune că peste 75.000 de turiști sunt așteptați la mare în acest weekend prelungit.
Cât costă cazarea pe litoralul românesc de 1 Mai. Prețuri colosale pentru un adult, pentru două nopți de cazare

Prețurile pentru cazări au explodat anul acesta și nu oricine își permite un weekend pe litoralul românesc de 1 Mai. Spre exemplu, în Mamaia, cazarea poate să ajungă până la 2.400 de lei de persoană pentru două nopți.

„Aşteptăm peste 75.000 de turişti pe litoral în weekendul de 1 Mai, datorită evenimentelor ce se organizează mai ales în Costineşti şi Mamaia. Pe primul loc ca număr de turişti prezenţi la un eveniment se va plasa “Beach, Please”, festivalul ce va atrage in Costinesti peste 50.000 participanţi, potrivit organizatorilor. Un întreg comandament de organizare şi siguranţă este deja pregătit, iar operatorii de cazare şi masă au întreaga capacitate de cazare ocupată, la cele mai mari tarife de cazare de pe litoral, raportat la categoria trei stele. Mamaia va atrage, conform estimărilor noastre, peste 30.000 turişti, având în vedere că sunt anunţate multe festivaluri şi evenimente diverse – pe plaje şi în cluburi”, a declarat Corina Martin, preşedinte de onoare al patronatului RESTO Constanta şi secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România.

Citește și Toți românii trebuie să știe! Ce se întâmplă cu toate cardurile de energie și cine NU mai are voie să le utilizeze

Dacă în Mamaia și Costinești sunt așteptați cei mai mulți turiști, Vama Veche se află pe locul al treilea în topul destinațiilor de 1 Mai, iar acolo sunt așteptați în jur de 7.000-8.000 de turiști.

„Surpriza anului trecut în weekendul de 1 Mai revine într-un format grandios în acest an. Suntem pregătiţi şi am anuntat un lineup al celor mai celebri şi fresh artişti internaţionali, care abia aşteaptă să urce pe cea mai mare scenă dedicată culturii urbane din Europa de Est. Toţi sunt la prima venire în România, aşa că plănuim să le arătăm de ce Beach, Please! este un adevărat fenomen!”, afirmă Marinel Ilie, vicepreşedinte Asociaţia Patronală Costineşti.

Citește și Cât va costa laptele din magazine. Consiliul Concurenței intervine în acordul dintre retaileri și producători. Petre Daea: „Lăcomia nu e bună, indiferent unde se află şi cine o aplică”

În același timp, în Eforie sunt așteptați peste 3.000 de turiști. „Peste 3.000 de turişti sunt aşteptaţi în Eforii, pentru acest weekend, unde, deşi nu avem mari evenimente, oferim tarifele cele mai scăzute, servicii corecte, plaje care nu sunt încă extinse pe toate suprafeţele, linişte şi confort, mai ales pentru familiile cu copii şi oferte pentru bugete de vacanţă diferite”, spune George Lica, preşedinte Patronatul Eforia Turistică.

Prețuri la cazări de trei stele pentru weekend-ul de 1 Mai, pentru 2 nopți

  • 350 lei/persoană în Costineşti, până la 520 lei/persoană în hoteluri de 4 stele
  • 180 lei/persoană în Venus, până la 900 lei la hoteluri de 4 stele All Inclusive
  • 175 lei/persoană în Mamaia, până la 2.400 lei în hoteluri de 5 stele
  • 150 lei/persoană în Eforie, până la 1.300 lei în hoteluri de 4 stele, cu demipensiune.
Tags: