- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă fotografiile de la nuntă în 2024. Fotografii și-au majorat tarifele în acest an

30 May, 11:14 • Fundeanu Madalina
Prețul cerut de fotografi pentru amintirile de la nuntă în 2024. Tarifele au crescut considerabil în acest an.
Cât costă fotografiile de la nuntă în 2024. Fotografii și-au majorat tarifele în acest an

În ultima vreme, o nuntă organizată în România a devenit din ce în ce mai costisitoare, iar industria s-a transformat radical. O mulțime de fotografi au profitat de ocazie și și-au construit mici afaceri în jurul celor mai importante petreceri din viața de cuplu, conform Gândul.ro.

În afară de locația în care se va desfășura evenimentul sau muzică, tinerii care vor să se căsătorească acordă o atenție sporită și când vine vorba despre fotografiile care vor surprinde cele mai importante momente din viața lor.

Cât costă fotografiile de la nuntă în 2024?

Pe piața din România au apărut mii de fotografi care sunt dispuși să imortalizeze cele mai frumoase momente de la o nuntă, oferind pachete din ce în ce mai atractive pentru miri. În ultimii ani, însă, tarifele pe care fotografii le solicită pentru pozele de la o nuntă au crescut dramatic, direct proporțional cu pretențiile pe care le au tinerii îndrăgostiți.

Andrei Vlad, un tânăr fotograf din Iași, în vârstă de 27 de ani, a vorbit pentru „Adevărul” despre dorințele cuplurilor în momentul în care apelează la serviciile lui, aducând în discuție și prețurile pe care le-au stabilit fotografii în acest an.

„Prețurile cresc de la un an la altul. În 2024, pachetele noastre pornesc de la suma de 2200 de euro. În acest pachet este inclus un fotograf și un videograf. Ambii vor fi alături de miri toată ziua: la cununia civilă, cununia religioasă și la petrecere.

Totodată, pachetul include și o ședință foto pentru miri. Astfel, la aproximativ o lună după eveniment, clienții primesc de la noi fotografiile editate, un video scurt al nunții dar și un video de aproximativ o oră și jumătate, în care sunt surprinse cele mai importante momente din ziua respectivă. Filmarea se realizează în format 4K și toate materialele sunt predate mirilor pe un stick frumos, personalizat”, a povestit fotograful din Iași.

Ai mai putea citi și: Câți bani primește Delia Matache pentru a cânta la o nuntă sau un botez în anul 2024. Tariful i-ar surprinde pe mulți

fotografii de nuntă
fotografii de nuntă

Tarifele sunt din ce în ce mai mari pentru fotografiile de la nuntă

Cerințele clienților sunt cel mai important criteriu după care este stabilit un preț, iar tariful perceput de fotografi poate crește considerabil și poate ajunge chiar și la 4.000 de euro.

„Clienții pe care îi avem pot opta pentru foarte multe alte lucruri. Dacă este o nuntă mare, cu mulți invitați, pot opta pentru doi fotografi și doi videografi, deoarece noi suntem patru persoane în echipă. În acest caz, prețul pornește de la 3.000 de euro.

Sunt foarte multe persoane care își doresc filmare cu drona, albume foto personalizate, filmare cu macaraua de interior. Toate aceste opțiuni cresc prețul final. Totodată, le oferim posibilitatea de a închiria de la noi cabină foto dar și o cabină foto 360, care este la modă în 2024”, a mai povestit Andrei Vlad.

Vezi mai multe știri: În 2024 sunt mai multe zile în care nu se fac nunți și botezuri. Iată lista