- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă o noapte de cazare în resortul deținut de Andreea Esca în județul Sibiu

10 Oct, 12:46 • Gabriela Andreescu
Andreea Esca a cumpărat cinci case rustice, vechi de 150 de ani, lângă Sibiu, pe care le-a recondiționat și le-a lansat în circuitul turistic.
Cât costă o noapte de cazare în resortul deținut de Andreea Esca în județul Sibiu

Celebra prezentatoare TV Andreea Esca deține unul din cele mai originale resorturi din România. Situat la Porumbacu de Sus, lângă Sibiu, complexul Oberwood este format din 5 bojdeie din lemn numite Casa Floarea Veții, Casa Berbec, Casa Moara, Casa Soarelui și Casa Prieteniei.

Situat la 38 de kilometri de centrul Sibiului, complexul OberWood pune la dispoziția oaspeților căsuțe în care se află și o chicinetă complet utilată, cu un cuptor cu microunde, o zonă de luat masa, un TV cu ecran plat și o baie privată cu duș și uscător de păr. De asemenea, există frigider, plită și prăjitor de pâine, precum și fierbător și aparat de cafea, informează Gândul.

Complexul turistic se află într-o curte mare, împrejmuită cu un gard. Prin spatele caselor trece râul Porumbacu iar vara se poate face plajă pe malul apei. Turiștii își pot găti, își pot face grătar sau pot mânca la unul din restaurantele din apropiere.

O singură casă poate găzdui până la 6 turişti.

Te-ar putea interesa și: Pentru Crăciun și Revelion, românii caută locuri exotice. Iată cele mai căutate destinații și prețurile vacanțelor

Cât costă cazarea în resortul amenajat de  Andreea Esca

Conform site-ului Booking.com, o noapte de cazare la resortul Andreei Esca din Porumbacu de Sus costă 660 de lei. Tariful este pentru doi adulți și include cazarea într-o vilă cu două dormitoare.

Andreea Esca a încasat profit încă din primul an din care a lannsat complexul OberWood în circuitul turistic.

Andreea Esca deține unul din cele mai originale resorturi din România
Andreea Esca deține unul din cele mai originale resorturi din România

Conform datelor de la Ministerul Finanțelor, Andreea Esca a reușit să facă profit încă din primul an cu firma care administrează resortul de lângă Sibiu.

Citește și: Incredibil! Cabana Babele a fost scoasă la vânzare! Ce preț trebuie să scoată un român pentru a achiziționa pensiunea de pe platoul Bucegi

Astfel, în 2020, Oberwood a avut o cifră de afaceri de aproape 200.000 de lei și un profit de 134.000 de lei. Firma are ca obiect de activitate: ”facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată” și este deținută în proporții egale de Andreea Esca și soțul ei, Alexandre Eram. Acesta din urmă este și administratorul firmei, informează Ora de Sibiu.

Vedeta tv are legături mai mult decât puternice cu Porumbacu de Sus. Bunicul din partea tatălui jurnalistei s-a născut în acest sat, iar în copilărie Andreea Esca şi-a petrecut cele mai multe dintre vacanţele de vară aici, alături de tatăl ei, la sora bunicului. Ştirista are şi o casă în acest sat, dar deţine şi un complex turistic.

„Avem un loc aşa de frumos, vreau să fiu mândră de el şi să aduc, în continuare, o mulţime de oameni să-l vadă. Sunt mândră că bunicul meu este de aici, am să vin aici şi am să lupt în continuare să fie Porumbacu de Sus aşa cum trebuie să fie”, spunea Andreea Esca cu ani în urmă la o sărbătoare locală.

Andreea Esca nu vrea însă să se oprească aici cu investițiile în turism. Prezentatoarea știrilor de la ora 19:00, a cumpărat recent mai multe imobile în centrul vechi al Clujului, pe care intenționează să le transforme într-un hotel de 4 stele.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult