- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă o oală cu 20 de sarmale la firmele de catering. Ce buget trebuie să aloci pentru un meniu complet de Crăciun care să conțină preparate din porc și deserturi

11 Dec, 17:22 • Stefan Simion
Românii care nu sunt prea pasionați de gătit sau care stau prost cu timpul, dar vor să se bucure de bucatele tradiționale pe masa de Crăciun au alternativa firmelor de catering. Comenzile pentru masa de sărbători deja curg, iar angajații abia mai fac față. Unul dintre cele mai solicitate preparate îl reprezintă, desigur, sarmalele.
Cât costă o oală cu 20 de sarmale la firmele de catering. Ce buget trebuie să aloci pentru un meniu complet de Crăciun care să conțină preparate din porc și deserturi

Dacă vrei să ai o oală cu sarmale pe masa de Crăciun trebuie să scoți din buzunar doar 100 de lei. Atât costă 20 de sărmăluțe delicioase la firmele de catering. Salata boeuf costă 70 de lei, iar dacă  vrei să ușurezi digestia, e musai să mai scoți încă 20 de lei din buzunar pentru jumătate de kilogram de murături delicioase.

Cât costă o oală cu 20 de sarmale la firmele de catering

De la aperitive, la ciorbe şi sarmale, toate sunt pregătite să fie împachetate şi livrate la destinaţie. Unele restaurante care livrează mâncare de Crăciun au o comandă minimă. Spre exemplu, în unele restaurante din zona Bucovinei, comanda minimă începe de la 280 de lei.

„Am pregătit coşuri speciale pe care fiecare şi-l poate configura în funcţie de preferinţe. În pachetele pentru sărbători, aceştia pot pune de la sarmale, ciorbe, friptură, tochitură. Cozonaci, plăcinte poale în brâu, papanaşii tradiţionali”, a declarat Daniela Popescu, reprezentant restaurant, pentru observatornews.ro.

Iar românii clienți ai firmelor de catering nu se opresc doar la felurile principale tradiționale, ci vor și deserturi. Bineînțeles, deliciosul cozonac e nelipsit din comenzile de sărbători. Românii sunt, de asemenea, mari consumatori de cornulețe și fursecuri, așa că și aceste deserturi sunt la mare căutare. Preţul unui kilogram şi jumătate de cozonac porneşte de la 130 de lei, iar 800 g biscuiţi costă 60 de lei.

Citeste si Care este bugetul familiei pentru cadourile de sărbători și ce-și doresc copiii de Crăciun. Ce poți face cu 195 de lei?

„Vom avea cozonac glazurat cu nuci pralinate, cozonac cu rahat şi nucă, asortate, fursecuri vegane cu vişine şi cornuleţe cu magiun. Online se poate face comanda. Va fi cu ridicare de aici şi cu livrare prin toată ţara”, a declarat Anda Apalaghiei, reprezentant cofetărie, pentsru sursa menționată anterior.

Cât trebuie să scoți din buzunar pentru un meniu de lux

Preparatele din carne de porc se comercializează pe platouri, prețurile acestora pornind de la 250 de lei.

„Coşul de anul acesta are cârnăciorii sticks uşor picanţi, un kaiser, mulchiuleţ montana şi muchiul file, cârnaţi măcelăreşti, tocaţi aşa mare, cu busuioc, pastrama de purcel, salam de vită cu miez de nucă”, spune Irina Iacob, reprezentant băcănie.

Citeste si Prețul unui vin fiert si al unui kurtos din Târgul de Crăciun de la Sibiu! Care sunt prețurile în târgurile de Crăciun din Capitală?

Dacă optezi pentru un meniu atipic de sărbători, trebuie să știi că un meniu de lux costă cam 140 de lei de persoană. Acesta conține: bruschete, ruladă din carne de porc, frigărui de somon şi cozonac din partea casei.

Potrivit datelor companiei Hospitality Culture Institute, unul din patru români are obiceiul de a comanda mâncare gătită.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult