- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă produsele pentru masa de Paște în 2024. Scumpirile se vor simți în buzunarele românilor

04 May, 08:39 • Adrian Popovici
Pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale, grijile românilor se îndreaptă către masa de Paște. Din nefericire, multe dintre produsele tradiționale au înregistrat scumpiri simțitoare
Cât costă produsele pentru masa de Paște în 2024. Scumpirile se vor simți în buzunarele românilor

Masa de Paște este un moment așteptat cu nerăbdare de către mulți români, în fiecare an. Este o ocazie de a strânge cu cei dragi în jurul unei mese pline de preparate tradiționale. Cu toate acestea, în 2024, pe fondul scumpirilor și al inflației, se îndreaptă invariabil către impactul pe care sărbătorile pascale le vor avea asupra bugetelor noastre, arată Gândul.

Din nefericire, masa de Paște, cu toate bucatele ei tradiționale, devine tot mai costisitoare pentru români în acest an. După cum arată statisticile, în ultima perioadă prețurile alimentelor au crescut considerabilă, iar acest lucru se va resimți puternic în bugetele noastre atunci când vom pregăti masa de Paște.

Una dintre cele mai căutate și apreciate delicatese pentru masa de Paște, carnea de miel, s-a scumpit în mod deosebit. Costul acesteia ajunge acum la  30 și 50 de lei per kilogram, iar pentru o jumătate de miel putem ajunge să scoatem din buzunar chiar și 600 de lei. Cei care vor să facă economii la masa de Paște și în același timp să respecte tradițiile se îndreaptă către supermarketuri, unde marile lanțuri vin cu oferte tentante. Astfel, cu puțin noroc, putem găsi carnea de miel la un preț mai accesibil, undeva în jurul valorii de 25 de lei pe kilogram.

Te-ar putea interesa și: Incredibil! Cât a ajuns să coste o porție de hamsii înainte de minivacanța de 1 mai și Paște

Masa de paște. Foto: Freepik
Masa de paște. Foto: Freepik

Ce produse de pe masa de Paște s-au mai scumpit?

Dar nu numai carnea de miel a suferit creșteri de prețuri în acest an. Datele Institutului Național de Statistică arată că prețurile pentru produsele din carne, în special cele de porc, au înregistrat o creștere de 10%. Astfel, lista de cumpărături pentru masa de Paște devine din ce în ce mai costisitoare.

De cozonac și până la ouăle de ciocolată, fiecare preparat de Paște ajunge să se simtă în bugetului nostru românilor obișnuiți. Cozonacul poate varia între 18 și 40 de lei, pască între 40 și 60 de lei, iar un set de 30 de ouă poate costa între 25 și 35 de lei. Și lista continuă, inclusiv cu vopsea de ouă, roșii, castraveți, drob, brânză proaspătă de vacă și multe altele.

Citește și: Peste 67% dintre români își doresc cazări la maximum 300 de lei camera dublă/noapte de Paște. Ce preferă ei între hoteluri și pensiuni?