- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă renumitul Rolex purtat de Ceaușescu în ziua în care a fost executat. Unde se află bijuteria în 2024

20 Apr, 22:40 • Bumbeneci Diana
Cât valorează acum Rolex-ul purtat de Nicolae Ceaușescu în ziua execuției sale. Unde s-ar afla acum renumitul ceas al 'Tovarășului'.
Cât costă renumitul Rolex purtat de Ceaușescu în ziua în care a fost executat. Unde se află bijuteria în 2024

Nicolae Ceaușescu a fost executat împreună cu soția sa, Elena, acum 35 de ani, într-o cazarmă din Târgoviște, de parașutiștii plutonului de execuție. Aceasta a fost o etapă semnificativă în istoria României, marcând sfârșitul regimului comunist. În momentul execuției, Nicolae Ceaușescu purta un ceas extrem de valoros, un Rolex Oyster Perpetual Day-Date de culoare aurie, care a stârnit interesul multora în legătură cu valoarea sa actuală.

Cât costă renumitul Rolex purtat de Ceaușescu

Viața celor doi soți a fost caracterizată de lux și extravaganta, în timp ce poporul român se confrunta cu lipsuri grave. Ceaușeștii își permiteau luxuri de orice fel, iar cel mai emblematic exemplu este ceasul pe care dictatorul îl purta în ziua execuției. Ceasul, considerat un simbol al opulenței lor, era un Rolex evaluat la câteva mii de dolari, o sumă exorbitantă pentru acea perioadă.

Ai putea citi: Cadourile lui Nicolae Ceaușescu care au parcurs „Drumul Mătăsii”, scoase la licitație. Ce sume de bani se cer pe ele?

Rolex-ul purtat de Nicolae Ceaușescu
Rolex-ul purtat de Nicolae Ceaușescu

După execuție, ceasul lui Ceaușescu a fost confiscat și predat la Banca Națională a României. Deși s-a presupus că ar fi fost supus unei expertize, nu există informații clare despre rezultatele acesteia sau despre locul unde se află acum ceasul. Totuși, se estimează că un Rolex similar în prezent valorează peste 30.000 de euro.

În timpul procesului, Ceaușescu consulta periodic ceasul, ceea ce a dus la speculații despre un posibil sistem de emisie-recepție integrat în acesta. Descrierea ceasului în documentele procesului îl prezintă ca fiind un Rolex-Oyster-Perpetual Day-Date din metal alb, cu o brățară similară.

La fel ca și soțul său, Elena Ceaușescu purta bijuterii de lux în ziua execuției, inclusiv o brățară de aur cu numele ei și data nașterii gravate pe ea. De asemenea, mai multe obiecte personale ale celor doi au fost incluse în licitații de-a lungul anilor, iar unele dintre ele sunt considerate extrem de valoroase de către colecționari.

Se spune că acel ceas ar fi fost dăruit chiar de Elena Ceaușescu cu ocazia zilei de naștere a soțului său, cu mulți ani în urmă. Și Elena Ceaușescu nu se lăsa mai prejos! În momentul execuției, purta un palton creat de Yves Saint Laurent, care avea prețul echivalent cu o mașină Dacie 1300.

Poți citi și: Inedit! Acum te poți caza în vilele de protocol ale lui Nicolae Ceaușescu. Cât costă o singură noapte de cazare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult